Sunday, June 20, 2010

«Να μη συντηρούνται τα ψοφίμια του δημοσίου»

Το μείζον πρόβλημα των υπερχρεωμένων ΔΕΚΟ αναφέρθηκε ο Στέφανος Μάνος

18/06/2010 | 12:33 Τελευταία Ενημέρωση 12:33 18/06/2010

Στο, μείζον, όπως το αποκάλεσε, πρόβλημα των υπερχρεωμένων ΔΕΚΟ και στο Προεδρικό Διάταγμα για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε, ο λόγος που οι εργαζόμενοι στο Μετρό απεργούν είναι διότι η επιχείρηση ορθώς απέλυσε τους ανθρώπους που προσέλαβε για καθαρά κομματικούς λόγους η τελευταία κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες που ήταν στην εξουσία και που έληγε και η περίοδος της σύμβασής τους.

«Το Μετρό ήταν μια από τις λίγες εταιρείες του δημοσίου που λειτουργούσαν σωστά και ήρθε η ΝΔ να την χαλάσει διότι αυτό έγινε» πρόσθεσε.

Αναφορικά με το Προεδρικό Διάταγμα για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, ο κ. Μάνος δήλωσε ότι οι έμποροι είναι αντίθετοι με τα εργασιακά μέτρα γιατί ενδιαφέρονται για την κατανάλωση.

«Αλλά το πρόβλημα της οικονομίας δεν είναι η κατανάλωση, είναι ότι δεν έχουμε παραγωγή» σημείωσε.

Για το θέμα των απολύσεων δήλωσε ότι είναι δυσάρεστες, αλλά η σωτηρία της επιχείρησης είναι το προέχον.

Σύμφωνα με τον κ. Μάνο η παρέμβαση που κάνει με το ΠΔ το υπουργείο Εργασίας επιτρέπει στις επιχειρήσεις μεγαλύτερη ευλυγισία απ' ό,τι υπήρχε μέχρι τώρα και κατά τούτο είναι σωστή κατεύθυνση.

Για τον ΟΣΕ δήλωσε ότι πιέζει την κυβέρνηση να βρει αυτή λεφτά μια που κανείς δεν δανείζει τον Οργανισμό, και όμως δεν περιορίζει καμιά δαπάνη του και το τρομακτικά υπεράριθμο προσωπικό του.

«Ο ΟΣΕ δεν πρέπει πάση θυσία να επιβιώσει. Αυτά τα χρήματα αν πηγαίνανε σε υγιείς επιχειρήσεις θα δημιουργούσαν θέσεις εργασίας ενώ στον ΟΣΕ αυτή τη στιγμή κρατούμε θέσεις εργασίας που δεν έπρεπε να υπάρχουν. Δεν είναι κατεύθυνση αυτή τη στιγμή να συντηρούνται τα ψοφίμια του δημοσίου» σημείωσε χαρακτηριστικά. from SKAI.

No comments: