Friday, July 25, 2014

ΗΠΑ: Έχουμε στοιχεία για μεταφορά ρωσικών οπλικών συστημάτων στα σύνορα με Ουκρανία

ΗΠΑ: Έχουμε στοιχεία για μεταφορά ρωσικών οπλικών συστημάτων στα σύνορα με Ουκρανία

ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας
VOA News
Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι έχει πληροφορίες για αναμενόμενη μεταφορά ρωσικών όπλων στους αυτονομιστές στην Ουκρανία.
Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας, Στιβ Γουόρεν, έκανε τη σχετική δήλωση την Παρασκευή και πρόσθεσε ότι αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι πρόκειται για μεταφορά «βαρέων και εξελιγμένων» οπλικών συστημάτων σε σχέση με αυτά που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα. Οι ΗΠΑ έχουν επισημάνει εδώ και αρκετές ημέρες ότι η Ρωσία προμηθεύει τους αυτονομιστές με όπλα και άλλο εξοπλισμό.
Ο κ. Γουόρεν τόνισε ότι υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά τέτοιων συστημάτων στα σύνορα Ρωσίας – Ουκρανίας και ότι η παράδοση τους στους αντάρτες μπορεί να γίνει τις αμέσως απόμενες ώρες, τόνισε ωστόσο ότι δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Ο Στιβ Γουόρεν τόνισε, επίσης, ότι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να πλήττουν, με πυρά βαρέων όπλων, ουκρανικές περιοχές και ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η Ουκρανία προβαίνει σε αντίστοιχες ενέργειες, όπως ισχυρίζεται η ρωσική πλευρά.
Ο ίδιος σημείωσε ότι τα οπλικά συστήματα που μεταφέρονται στα σύνορα είναι κυρίως εκτοξευτές πυραύλων εδάφους – εδάφους και όχι εδάφους – αέρος όπως ήταν αυτό που κατέρριψε την πτήση των Μαλαισιανών Αερογραμμών.  
Ο Στιβ Γουόρεν τόνισε επίσης ότι οι εξελίξεις αυτές προκαλούν «έντονη ανησυχία» καθώς πιθανώς να σηματοδοτούν αύξηση του κινδύνου για απώλειες αμάχων στην περιοχή.    VOA

No comments: