Friday, July 25, 2014

Αν. Γεωργίου: Σκοπιμότητες πίσω από τη δίωξη για το έλλειμμα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

Αν. Γεωργίου: Σκοπιμότητες πίσω από τη δίωξη για το έλλειμμα

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Την έντονη αντίδραση του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), κ. Αν. Γεωργίου, προκάλεσε η συνεχιζόμενη δίωξη για τα στατιστικά της Ελλάδας, που έχουν πιστοποιηθεί από την ΕΕ.
Ο κ. Γεωργίου σε 6σελιδη ανακοίνωσή του διερωτάται γιατί ασκείται ποινική δίωξη για τα στοιχεία του ελλείμματος και του χρέους «που σύμφωνα με τις αλλεπάλληλες πιστοποιήσεις της Eurostat, ΔΕΝ περιέχουν λαθροχειρίες και ΔΕΝ εξαπατούν τον ελληνικό λαό, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τους χρήστες τους ανά την Ευρώπη και τον κόσμο!» και όχι για την «εσκεμμένα εσφαλμένη εκπόνηση των στατιστικών του δημοσιονομικού ελλείμματος και χρέους της χώρας εναντίον όσων είναι υπεύθυνοι για τις επισήμως διαπιστωθείσες στατιστικές απάτες και στατιστικές λαθροχειρίες των ετών έως το 2009, οι οποίες οδήγησαν, σύμφωνα και με την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη σημερινή οικονομική κρίση».
Ο ίδιος υποστηρίζει πως «τούτο αποτελεί σαφές μήνυμα, ότι όποιος τολμήσει να εφαρμόσει την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και δεν προβεί κατά παράβαση αυτής στην επιθυμητή χειραγώγηση των στατιστικών, όπως αποδεδειγμένα πλέον γινόταν κατά σύστημα στο παρελθόν στη χώρα μας, θα σύρεται στα δικαστήρια, υπό την διαρκή απειλή απώλειας της προσωπικής του ελευθερίας ή της ελευθερίας κινήσεως ή την απειλή της επιβολής δυσβάστακτων οικονομικών συνεπειών».
Και καταλήγει πως «απώτερος στόχος είναι, βεβαίως, η απόσειση των πολιτικών ευθυνών για το μοντέλο διακυβέρνησης, το οποίο οδήγησε τη χώρα στην οικονομική καταστροφή και στην ένδεια που ζει σήμερα, καθώς και η αποφυγή της αναδυόμενης απαξίωσης αυτού του τρόπου διακυβέρνησης. Είναι ο στόχος αυτών που ελπίζουν να συνεχίσουν το αντιπαραγωγικό πελατειακό μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας».
Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση του κ. Γεωργίου.

No comments: