Monday, November 12, 2012


Έλληνες με καταθέσεις 22,3 εκ. ευρώ σε νέα «αμαρτωλή» λίστα της HSBC

 Έλληνες με καταθέσεις 22,3 εκ. ευρώ σε νέα «αμαρτωλή» λίστα της HSBC
Και ονόματα Ελλήνων με καταθέσεις που ανέρχονται στα 22,3 εκατομμύρια ευρώ περιλαμβάνονται στο πελατολόγιο του αμερικανικού παραρτήματος της βρετανικής τράπεζας HSBC στο Νιου Τζέρσεϊ, δηλώνουν δημοσιογράφοι της εφημερίδας Daily Telegraph τους οποίους επικαλείται σχετικό ρεπορτάζ των «Νέων».
Την υπόθεση των 4.833 Βρετανών υπηκόων οι οποίοι χρησιμοποιούσαν offshore τραπεζικούς λογαριασμούς για να αποφύγουν την καταβολή φόρων ανέδειξε η Daily Telegraph την περασμένη εβδομάδα δίνοντας τη σκυτάλη στη Βρετανική Υπηρεσία Εσόδων, HMRC (HM Revenue and Customs) η οποία εξετάζει λεπτομερώς τα στοιχεία.
Η λίστα με το πελατολόγιο της HSBC στο Νιου Τζέρσεϊ περιλαμβάνει 8.474 πελάτες εκ των οποίων οι 4.833 είναι Βρετανοί, ενώ άλλοι δηλώνουν κατοικία στο Ισραήλ, την Ισπανία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, ενώ 97 που δηλώνουν ελληνική διεύθυνση φέρονται να διαθετουν 22,3 εκ. ευρώ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η τράπεζα φαίνεται να έχει πλούσιο παρελθόν στα σκάνδαλα -υπενθυμίζεται και η περιβόητη Λίστα Λαγκάρντ που απασχόλησε και απασχολεί τις αρχές στη χώρα μας- καθώς έχει βρεθεί ως ύποπτη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ή έχει θωρηθεί φορολογικός παράδεισος λόγω των χαλαρών εσωτερικών ελέγχων επί υπόπτων συναλλαγών, ενώ μεταξύ των πελατών της έχουν αναφερθεί έμποροι ναρκωτικών, άνθρωποι που έχουν καταδικαστεί για εμπόριο όπλων και οικονομικοί σύμβουλοι.   ERT

No comments: