Saturday, November 10, 2012


«ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΔΑΤΣΕΡΗ

Φούσκωσε την αντιπαράθεση η ...φούσκα ΠΑΣΟΚ

Η φράση του επικεφαλής Επικοινωνίας του Κινήματος προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες σε στελέχη. «Ας σταματήσει η προσβολή του ΠΑΣΟΚ», απάντησε ο Μιχάλης Καρχιμάκης

Η δήλωση Δατσέρη ότι «το ΠΑΣΟΚ ήταν μια φούσκα της μεταπολίτευσης» προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μιχάλη Καρχιμάκη αλλά και της ευρωβουλευτού Μαριλένας Κοππά
Η δήλωση Δατσέρη ότι «το ΠΑΣΟΚ ήταν μια φούσκα της μεταπολίτευσης» προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μιχάλη Καρχιμάκη αλλά και της ευρωβουλευτού Μαριλένας Κοππά
«Λάδι στη φωτιά» της εσωκομματικής σύγκρουσης έριξε με τη φράση «το ΠΑΣΟΚ ήταν μια φούσκα της μεταπολίτευσης» ο Γιάννης Δατσέρης.
Ο επικεφαλής Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ και έμπιστος επί χρόνια συνεργάτης του Ευ. Βενιζέλου, μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα Fm», δεν απέφυγε στην ανάλυσή του για την πορεία του κόμματος από το '74 να χρησιμοποιήσει εκφράσεις που προκάλεσαν την έντονη διαμαρτυρία στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
«Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αποκάλεσε σήμερα το ΠΑΣΟΚ φούσκα! Η μεταπολίτευση έχει σκοτεινές πλευρές που πρέπει να συντριβούν. Εχει όμως και τα θετικά της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο στενός συνεργάτης του Ανδρέα Λοβέρδου, Ευθύμης Καρδαράς «θυμίζοντας» με νόημα «τη δημιουργία της μεσαίας τάξης, την επάνοδο της δημοκρατίας που από το '80 και μετά έγινε ολόπλευρη, καθώς και την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ και την Ευρωζώνη».
Οι βολές Λοβέρδου διά στόματος του στενού του συνεργάτη είναι σαφείς και με στόχο την Ιπποκράτους. «Ανεξάρτητα από κόμματα, παρατάξεις και στάσεις, ανεξάρτητα από ό,τι έγινε ή τι θα γίνει, αυτές οι πολιτικές θέσεις, επειδή είναι ανιστόρητες είναι απαράδεκτες και πρέπει να τις πάρουν πίσω».
Ο κ. Δατσέρης επανήλθε με νέο σχόλιό του, υποστηρίζοντας ότι «η πρόθεσή μου για τη συνολική έκφραση και όχι τη μεμονωμένη είναι να προσγειωθούν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη σκληρή πραγματικότητα».
Να σημειωθεί ότι ο κ. Δατσέρης είπε μεταξύ άλλων ότι: «Υπήρξε στη μεταπολίτευση μια περίοδος γενικευμένης φούσκας στη χώρα. Το κόμμα που ιδρύθηκε στη μεταπολίτευση δημιούργησε τη μεταπολίτευση και δημιουργήθηκε από τη μεταπολίτευση. Ηταν και το ίδιο φούσκα».
Σε έντονο ύφος απάντησε επίσης και ο Μιχάλης Καρχιμάκης, μη κρύβοντας την οργή του: «Ας σταματήσει επιτέλους η προσβολή και η υποτίμηση της ιστορίας και της διαχρονικής προσφοράς του ΠΑΣΟΚ στην ελληνική κοινωνία αλλά και των χιλιάδων ανθρώπων που αγωνίστηκαν για 38 ολόκληρα χρόνια γι' αυτήν την παράταξη». Και η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά με σχόλιό της στο Τwitter ζήτησε χθες από την Ιπποκράτους να δώσει συγκεκριμένη απάντηση, χαρακτηρίζοντας ανόητες και ακατανόητες τέτοιου τύπου δηλώσεις.
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ
«Αδειάζει» τον Δατσέρη
Σε δήλωση που «αδειάζει» πλήρως τον στενό συνεργάτη του Ευάγγελου Βενιζέλου, Γιάννη Δατσέρη, για το σχόλιο περί «φούσκας», προχώρησε χθες η Ιπποκράτους.
Συγκεκριμένα, κύκλοι της Ιπποκράτους, μετά τις ισχυρές πιέσεις από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, έλαβαν το «πράσινο φως» για μια σκληρή απάντηση στον επικεφαλής Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ: «Το ΠΑΣΟΚ εκφράζεται μόνο από τον πρόεδρό του και από αυτά που είπε στην εκδήλωση της 3ης του Σεπτέμβρη και στη Συνδιάσκεψη της 6ης Ιουλίου».

1 comment:

lornion said...

τα λένε τώρα οι ιδιοι ,ετσι ομολογούν την φούσκα που υπηρέτησαν για ίδιους σκοπούς.