Thursday, November 29, 2012


Μ. Γιαννάκου: Σοβαρό πολιτικό ατόπημα οι δηλώσεις Μπερίσα

NAFTEMPORIKI.GR Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 21:06
Η κ. Γιαννάκου σημείωσε ότι «οι αλυτρωτικές διεκδικήσεις και η πλειοδοσία σε εθνικιστική ρητορεία δημιουργούν ουσιαστικό πρόβλημα στις σχέσεις καλής γειτονίας, που η Ελλάδα παγίως επιδιώκει να έχει με την Αλβανία».
Προκλητικές χαρακτήρισε η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου, τις δηλώσεις του αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, ο οποίος σε ομιλία του συμπεριέλαβε ελληνικές περιοχές στα αλύτρωτα αλβανικά εδάφη.
«Οι αλυτρωτικές διεκδικήσεις και η πλειοδοσία σε εθνικιστική ρητορεία δημιουργούν ουσιαστικό πρόβλημα στις σχέσεις καλής γειτονίας, που η Ελλάδα παγίως επιδιώκει να έχει με την Αλβανία», σημείωσε η κ. Γιαννάκου, κάνοντας λόγο για σοβαρό πολιτικό ατόπημα εκ μέρους του κ. Μπερίσα.
Όπως επισήμανε μάλιστα η ελληνίδα ευρωβουλευτής, η προσπάθεια ανασκευής των αρχικών δηλώσεων του αλβανού πρωθυπουργού με παραπομπή στο προ 100 ετών ιστορικό πλαίσιο αποτελεί μεγαλύτερο ατόπημα, καθώς δεν ανταποκρίνεται καν στην ιστορική πραγματικότητα της εποχής.
«Η περιοχή των Βαλκανίων έχει υποφέρει, πάρα πολύ από τους μεγαλοϊδεατισμούς και την μισαλλοδοξία», παρατήρησε η κ. Γιαννάκου, προσθέτοντας ότι δηλώσεις σαν αυτές θέτουν εν αμφιβόλω την πορεία της Αλβανίας προς την Ευρώπη.

No comments: