Wednesday, November 7, 2012


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
7/11

"Ζητώ την προσδοκία μιας νέας Ελλάδας"

Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα ΓράμματαΕκτυπώστε το Αρθροmail to


"Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στην πιο κρίσιμη απόφαση που κλήθηκε να πάρει η εθνική αντιπροσωπεία τα τελευταία 37 χρόνια", είπε ο Αντώνης Σαμαράς στην έναρξη της ομιλίας του στο κοινοβούλιο.
Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν δίκαια και άδικα μέτρα εντάσσοντας στα τελευταία τις περικοπές μισθών και συντάξεων, υπογράμμισε όμως πως το σύνολο των μέτρων αποτελεί συμβατική υποχρέωση της χώρας.
Εξαπολύοντας επίθεση κατά της αντιπολίτευσης ο Αντ. Σαμαράς είπε πως ορισμένες παρατάξεις "χαϊδεύουν αυτιά" και "ψαρεύουν ψήφους" αναφερόμενος στις αντιδράσεις για την τροπολογία σχετικά με τους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής.
"Για να σωθεί ένας λαός πρέπει να το θέλει ο ίδιος. Τη μάχη της αξιοπιστίας τη δώσαμε και την κερδίσαμε. Σήμερα ψηφίζουμε για το εάν θα αφεθούμε στη χρεοκοπία ή θα καταλήξουμε στη δραχμή.", είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση πάλεψε για να έρθει πιο κοντά η ανάκαμψη. Αναφερόμενος στο ποσό της δόσης είπε πως για πρώτη φορά από τα 31,5 δισ. ευρώ μόνο τα 3,2 δισ. ευρώ θα επιστρέψουν στους δανειστές ως τοκοχρεολύσια, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση θα ξεπληρώσει το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους σε ιδιώτες επιχειρηματίες το επόμενο χρονικό διάστημα.
Απευθυνόμενος στους βουλευτές είπε πως με την ψήφιση του νομοσχεδίου “θα απομακρυνθεί η δραχμοφοβία από τη χώρα” και πρόσθεσε: "Παλεύω προσωπικά – και χρησιμοποιώ το σωστό ρήμα - παλεύω για να πάρουμε άμεσα παραπάνω από τα 31,5 δισ. ώστε να καλύψουμε υποχρεώσεις και να πληρώσουμε οφειλές του Δημοσίου άμεσα."
Στρέφοντας τα "πυρά" του στον ΣΥΡΙΖΑ ο Αντώνης Σαμαράς είπε: "Άλλοι δεν έχουν πρόγραμμα. Άλλωστε το ομολογούν ότι δεν είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν κι όμως ζητούν εκλογές". Ο ίδιος αναφέρθηκε και στα περί χούντας που ειπώθηκαν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: "Ακούσαμε ύβρεις προκλήσεις για χούντα, κόλαση και ολοκληρωτισμό. Την κόλαση την έφεραν εκείνοι που έδιωξαν εργοστάσια και επενδύσεις από αυτόν τον τόπο. Την κόλαση την έφεραν όσοι παρέλυαν τις πόλεις εδώ και χρόνια".
"Κάνω έκκληση να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια", είπε ο Αντ. Σαμαράς και πρόσθεσε: "Η κοινωνική έκρηξη φέρνει ανυπολόγιστες καταστροφές. Φέρνει υποδούλωση της χώρας και λεηλασία του πλούτου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα άλλα δύο κόμματα το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ για τη στήριξη που μας δίνει. Ευχαριστώ τον ελληνικό λαό που ξέρει, υπομένει και περιμένει από εμάς".    MEGA

No comments: