Saturday, November 24, 2012

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΑΝΑΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ
24/11/2012

Σύμφωνα με έκθεση της Goldman Sachs υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω μείωσης των πριμ κινδύνου των ελληνικών κρατικών ομολόγων, καθώς υποχωρεί ο κίνδυνος απρόσμενων γεγονότων (right tail risk) και ενισχύονται οι προσδοκίες για ανάκαμψη στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με τον τραπεζικό κολοσσό, οι τιμές των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου εξακολουθούν να δέχονται πιέσεις και διακινούνται σε αδικαιολόγητα χαμηλά επίπεδα, γεγονός που καταδεικνύουν και οι ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις ύψους 13-16%. 

Η ανάκαμψη πάντως των ελληνικών ομολόγων θα εξαρτηθεί στην πράξη από τις πολιτικές αποφάσεις στις οποίες θα καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ευρωπαίων για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. 

Κατά κύριο λόγο, η πρόταση που επηρεάζει περισσότερο τα ομόλογα είναι αυτή που προβλέπει την επαναγορά του ελληνικού χρέους. 

Για την διαμόρφωση της τιμής των τίτλων υπάρχουν επιμέρους παράμετροι όπως ο εθελοντικός χαρακτήρας της συμμετοχής και η τιμή στην οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί η αγορά. 

Οι αναλυτές της Goldman Sachs εκτιμούν ότι το πρόγραμμα επαναγοράς θα είναι εθελοντικό, κίνηση που θα περιορίσει τον κίνδυνο πτώσης στην τιμή των ελληνικών ομολόγων, ενώ σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς τους, το εύρος τιμής των ομολόγων θα διαμορφωθεί στο 33%.    www.elzoni.gr

No comments: