Saturday, November 17, 2012


ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Πρόοδο στις διαβουλεύσεις με ΔΝΤ διαπιστώνει ο Γιούνκερ

Αισιόδοξος ότι οι διαφορές μεταξύ ΔΝΤ και ευρωπαϊκής πλευράς θα γεφυρωθούν έως το Eurogroup της Τρίτης εμφανίστηκε ο πρόεδρος του οργάνου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ζητώντας παράλληλα από τη Γερμανία και την Αυστρία να σταματήσουν να διακινούν σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Πρόοδο στις διαβουλεύσεις με ΔΝΤ διαπιστώνει ο Γιούνκερ
«Εργαζόμαστε εντατικά για ένα συμβιβασμό με το ΔΝΤ για την Ελλάδα και έχει σημειωθεί πρόοδος» ανέφερε ο κ. Γιούνκερ, όπως μεταδίδει το Reuters, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα καλυφθεί η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές.

Τόνισε παράλληλα ότι μένει να δούμε κατά πόσο οι διαφορές αυτές θα έχουν γεφυρωθεί μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup, την ερχόμενη Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ επιμένει στο στόχο μείωσης του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020, ενώ η ΕΕ αντιπροτείνει από την πλευρά της να μετατεθεί για το 2022 ο στόχος μείωσης του χρέους.

Ο πρόεδρος του Εurogroup ζήτησε παράλληλα να σταματήσουν οι προερχόμενες από τη Γερμανία και την Αυστρία απειλές περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Οι φωνές αυτές βλάπτουν την Ελλάδα, παρατήρησε ο κ. Γιούνκερ, προσθέτοντας ότι «πρέπει να επιδείξουμε αλληλεγγύη» προς την Αθήνα και να «προσέχουμε τα λόγια μας».    ΕΘΝΟΣ

No comments: