Monday, March 4, 2013


Επεισόδια και ματαίωση ομιλίας του Βορίδη

Επεισόδια και ματαίωση ομιλίας του Βορίδη
Οι «μαινόμενοι» συνδικαλιστές ματαίωσαν την κομματική εκδήλωση, αλλά και τη συνέντευξη Τύπου του κ. Βορίδη, αναγκάζοντας τον τελευταίο να αποχωρήσει, ενώ δεν έλειψαν οι συγκρούσεις με δυνάμεις της Αστυνομίας που έκαναν χρήση χημικών για να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος.
Οι εργαζόμενοι της «Καβάλα Oil» αντιδρούν σε προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία θα καταστεί και η μητρική εταιρεία «Energean Oil & Gas», που κατέχει το 67% της «Καβάλα Oil», συνδικαιούχος των κοιτασμάτων πετρελαίου του κόλπου της Καβάλας μαζί βέβαια με τη θυγατρική της.
Μάλιστα, η σχετική πρόταση του ΥΠΕΚΑ βασίζεται σε πρόσφατη συμφωνία μεταξύ μητρικής και θυγατρικής, που φέρει τις υπογραφές αμφότερων των διοικήσεών τους και προβλέπει ότι και οι δύο θα είναι συνδικαιούχοι των κοιτασμάτων πετρελαίου.
O ίδιος ο «γαλάζιος» πρόεδρος της «Καβάλα Oil», Βαγγέλης Παππάς, που υπέγραψε τη σχετική σύμβαση, τώρα ανεβάζει τους τόνους και δήλωσε ότι η «Energean Oil & Gas» δεν θα γίνει συνδικαιούχος και οι εργαζόμενοι θα παλέψουν με κάθε μέσο για να υπερασπιστούν την εργασία τους.
«Αυτή η σύμβαση υπογράφηκε πρώτα από τον κ. Παππά. Οι βουλευτές Καβάλας έκαναν το χρέος τους, που είναι να διασφαλίσουν τη λειτουργία της επιχείρησης και να διατηρήσουν τουλάχιστον τις θέσεις εργασίας για να μην πω να τις αυξήσουν. Αυτό ήταν το χρέος τους και αυτό έκαναν μετά από πιέσεις του κ. Παππά, εδώ και έξι μήνες», δήλωσε ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Γιώργος Καλαντζής.
Χθες η διοίκηση της «Energean Oil & Gas» εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για συνδικαλιστικό παραλογισμό, που επιχειρεί αναστολή των εργασιών στον Πρίνο και για υπό αναστολή διοίκηση της θυγατρικής «Καβάλα Oil», η οποία στρέφεται εναντίον όλων και κυρίως εναντίον της μητρικής και μετόχου πλειοψηφίας, που τη διόρισε κιόλας.       HMERHSIA

No comments: