Monday, March 18, 2013



ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗΣε 5 χρόνια το κυπριακό αέριο
16/03/2013

Σε πέντε χρόνια ευελπιστεί η Κυπριακή Δημοκρατία ότι θα εξάγει φυσικό αέριο στις διεθνείς αγορές.

Αυτό δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εμπορίου-Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερ’ς.

Ο κ. Λακκοτρύπης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο προπώλησης φυσικού αερίου ή αξιοποίησης εσόδων από τη διάθεσή του για ενίσχυση των προσπαθειών του κράτους στην εξασφάλιση χρηματοδοτικής βοήθειας για μείωση του δημόσιου χρέους, στην παρούσα φάση ή μελλοντικά.

Όπως είπε, υπό τις υφιστάμενες συνθήκες οικονομικής κρίσης κάθε εβδομάδα που περνά είναι σημαντικός χρόνος και καθιστά επείγουσα την ανάγκη δημιουργίας υποδομών για εξαγωγή φυσικού αερίου το συντομότερο.

Ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας ανέδειξε επίσης τη σημασία που έχει για τη Λευκωσία η συνεργασία με ενεργειακούς κολοσσούς, όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά κυρίως για γεωστρατηγικούς.

Το Ρόιτερ’ς αναφέρθηκε στην ποσότητα κοιτασμάτων, που έχουν εντοπιστεί στο κοίτασμα «Αφροδίτη» στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Πρόκειται για περίπου 200 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, αναφέρει, που θα μπορούσαν να καλύψουν το 40% των ετήσιων ενεργειακών αναγκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  www.elzoni.gr

No comments: