Tuesday, February 24, 2015

Αλλαγή πλεύσης από την κυβέρνηση εν μέσω αντιδράσεων 24/02/2015

Αλλαγή πλεύσης από την κυβέρνηση εν μέσω αντιδράσεων
24/02/2015
Το περιεχόμενο της περίφημης πλέον λίστας με τις μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης την οποία περιμένουν οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup, αναμένεται να γίνει σήμερα γνωστό.
Την ίδια ώρα το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο δεν επιθυμεί να συμπεριληφθούν στη λίστα δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η προηγούμενη κυβέρνηση, βρίσκεται αντιμέτωπο με τις έντονες αντιδράσεις από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα αποτελέσματα του Eurogroup της Παρασκευής.
Η απάντηση στις σκληρές δηλώσεις του ιστορικού στελέχους της αριστεράς Μανώλη Γλέζου για την αλλαγή πορείας που φαίνεται ότι ξεκινάει η κυβέρνηση, ήλθε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος τόνισε ότι: «δε θα σταματήσουμε να τιμάμε και να σεβόμαστε τον Μανώλη Γλέζο, αλλά ήταν άστοχη και λανθασμένη η δήλωσή του».
Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας σε άρθρο του στο blog του ζήτησε άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς εκφράζει τις «βαθιές ανησυχίες» του για τη συμφωνία του Eurogroup και για τις μεταρρυθμίσεις που αναμένεται να προτείνει η κυβέρνηση στους εταίρους.
«Είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς πώς μέσα από αυτήν τη συμφωνία θα υλοποιηθούν οι εξαγγελίες της Θεσσαλονίκης» τονίζει στο άρθρο του.
Επίσης, άρθρο του δικτυακού τόπου iskra, που πρόσκειται στην Αριστερή Πλατφόρμα, περιγράφει τη συμφωνία του Eurogroup υπό τον τίτλο «Συμφωνία-αίνιγμα στο Eurogroup», ενώ σε δύο συνεντεύξεις του στον κυριακάτικο Τύπου ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης τονίζει ότι «το ριζοσπαστικό πρόγραμμά μας πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως και με συνέπεια. Καμία συμφωνία στο Eurogroup δεν πρέπει να ακυρώσει το κυβερνητικό πρόγραμμα».
Τέλος, και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος ζήτησε να μην δεχθεί η κυβέρνηση υποχωρήσεις και έθεσε τη δική του κόκκινη γραμμή, προειδοποιώντας: «εγώ δεν πρόκειται να μείνω στο υπουργείο, αν δεν μείνουν οι καθαρίστριες. Όχι εγώ, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε ένα τέτοιο κομβικό θέμα».elzoni.gr

No comments: