Tuesday, February 10, 2015

Σημαντικό ραντεβού με τον γ.γ. του ΟΟΣΑ

Σημαντικό ραντεβού με τον γ.γ. του ΟΟΣΑ

Η κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη συνάντηση που θα έχει αύριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Ανχελ Γκουρία, γενικό γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Ο γ.γ. του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Ανχελ Γκουρία
Ο γ.γ. του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Ανχελ Γκουρία
Από την Κωνσταντινούπολη όπου βρίσκεται για τη σύνοδο της Ομάδας των Είκοσι (G20), ο κ. Γκουρία δήλωσε χθες ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι πλέον «καλύτερα ενημερωμένη για τους περιορισμούς, συνταγματικούς, πολιτικούς και οικονομικούς, που αντιμετωπίζουν οι πιστωτές της, καθώς και για τις ανάγκες του ελληνικού λαού», εκφράζοντας επίσης την ελπίδα ότι «θα αρχίσει μια θετική διαδικασία».
Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC σημείωσε ότι «όλοι θέλουν να παραμείνει η Ελλάδα στην ΕΕ, όλοι θέλουν να ευδοκιμήσει η Ελλάδα και να βγει από αυτό το βραχυπρόθεσμο τέλμα», προσθέτοντας ωστόσο ότι υπάρχουν πολιτικοί και νομικοί περιορισμοί για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές της χώρας.
«Δεν θεωρώ ότι υπάρχει πιθανότητα Grexit, αλλά θα κάνω ό,τι μπορώ για να αποφευχθεί, γιατί δεν αισθάνομαι ότι θα λύσει κάποιο θεμελιώδες πρόβλημα. Δεν θα είναι καλό ούτε για την Ελλάδα ούτε για την Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά.ethnos

No comments: