Thursday, February 12, 2015

Πέθανε ο Μπομπ Σάιμον

Πέθανε ο Μπομπ Σάιμον

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Σε τροχαίο ατύχημα πέθανε ο βετεράνος δημοσιογράφος του CBS, Μπομπ Σάιμον. Το τροχαίο σημειώθηκε στη Νέα Υόρκη, όταν το αυτοκίνητο του συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα στις 6:45 πμ (τοπική ώρα), σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο οδηγός του Σάιμον, 44 ετών, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα να πέσει πρώτα πάνω στο διερχόμενο αυτοκίνητο και από κει στο πεζοδρόμιο. Ο Σάιμον καθόταν στη θέση του συνοδηγού και δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική ο οδηγός του Σάιμον τραυματίστηκε στα άκρα, ενώ ο δηγός του άλλου οχήματος δεν φέρει τραύματα.
Ο Μπομπ Σάιμον έχει βραβευτεί με 27 βραβεία Emmy για τα 50 χρόνια προσφοράς στον χώρο της δημοσιογραφίας ως πολεμικός ανταποκριτής με ρεπορτάζ από όλο τον κόσμο. Μεταξύ άλλων, είχε καλύψει τον πόλεμο του Βιετνάμ και συγκρούσεις στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Ιρλανδία και την πρώην Γιουγκοσλαβία. Ακόμη, ο Σάιμον μπήκε στο «60 Minutes» το 1996 και ήταν ο μακροβιότερος ανταποκριτής της εκπομπής στο διεθνές ρεπορτάζ.

No comments: