Wednesday, February 18, 2015

Παυλόπουλος: «Η ύψιστη τιμή μετατρέπεται από αυτή τη στιγμή σε ύψιστο χρέος»

Παυλόπουλος: «Η ύψιστη τιμή μετατρέπεται από αυτή τη στιγμή σε ύψιστο χρέος»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/02/2015 23:22 |
Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου
Παυλόπουλος: «Η ύψιστη τιμή μετατρέπεται από αυτή τη στιγμή σε ύψιστο χρέος»
      
Η ύψιστη τιμή μετατρέπεται από αυτή τη στιγμή σε ύψιστο χρέος, δήλωσε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώπιον της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, και αντιπροσωπείας του Κοινοβουλίου, η οποία τού ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Η κ. Κωνσταντοπούλου εξήρε τους χειρισμούς του κ. Παυλόπουλου στα γεγονότα του 2008, κατά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να δώσει ένα νέο νόημα στον θεσμό του Προέδρου.

Επίσης, δήλωσε βέβαιη ότι δεν θα διστάσει να πει όχι - στο εσωτερικό και στο εξωτερικό - δεν θα διστάσει να ενεργοποιήσει μηχανισμούς όπως δημοψηφίσματα.

«Η ύψιστη τιμή μετατρέπεται από αυτή τη στιγμή σε ύψιστο χρέος. Το χρέος αυτό συμπυκνώνεται στον όρκο του Προέδρου της Δημοκρατίας» είπε ο κ. Παυλόπουλος «και έχει τέσσερεις άξονες: Την απαρέγκλιτη τήρηση του Συντάγματος χωρίς καμία έκπτωση, την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας, την προστασία των αδυνάτων και του δημοσίου συμφέροντος.

«Υπεράσπιση για να βγούμε από τον εφιάλτη της κρίσης που ζούμε. Δίνουμε τον αγώνα μαζί με τους ευρωπαϊκούς λαούς, όχι μόνο για μας αλλά για την ίδια την Ευρώπη» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

«Ξαναγυρίζουμε στις ρίζες της που έθεσαν οι ιδρυτές της» πρόσθεσε και τόνισε ότι όπως δεν έκανε μέχρι τώρα εκπτώσεις αυτό και θα πράξει μέχρι την τελευταία ημέρα που θα βρίσκεται στο υψηλότερο αξίωμα της Πολιτείας.

No comments: