Friday, February 27, 2015

ΣΕ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Φωτιές και βανδαλισμοί από αντιεξουσιαστές

ΣΕ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Φωτιές και βανδαλισμοί από αντιεξουσιαστές

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας από ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Καμένο αυτοκίνητο στην οδό Στουρνάρη
Καμένο αυτοκίνητο στην οδό Στουρνάρη
Είχε προηγηθεί «αντικρατική, αντικαπιταλιστική» πορεία ενάντια στη συμφωνία της κυβέρνησης, στην οποία συμμετείχαν περίπου 300 άτομα, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί από τις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια.
Από εκεί κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, ωστόσο στην οδό Σταδίου ομάδα κουκουλοφόρων προξένησε φθορές σε τζαμαρία τράπεζας, ενώ στην οδό Πανεπιστημίου διέλυσαν τις γυάλινες προσόψεις δύο εμπορικών καταστημάτων.
Οι ομάδες νεαρών προκάλεσαν σοβαρές ζημιές και σε δύο κοσμηματοπωλεία στην οδό Βουκουρεστίου, σε μια στάση λεωφορείου και σε μια καφετέρια, ενώ έκαναν θρύψαλα τη βιτρίνα γραφείου ασφαλιστικής εταιρείας και ενός καταστήματος κινητής τηλεφωνίας. Στις φλόγες παραδόθηκε και μία στάση λεωφορείου.
Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ επιτηρούσαν το σώμα της πορείας, χωρίς ωστόσο να επέμβουν, ενώ βρίσκονταν σε διακριτική απόσταση. Η πορεία ολοκληρώθηκε στα Προπύλαια, απ' όπου είχε ξεκινήσει, με ομάδες αντιεξουσιαστών να καταφεύγουν στα Εξάρχεια και έπειτα στο Πολυτεχνείο, όπου συνεχίστηκαν τα επεισόδια. Εβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, δημιουργώντας οδοφράγματα για να εμποδίσουν τη διέλευση αστυνομικών οχημάτων και δυνάμεων.
Στην οδό Στουρνάρη, οι ομάδες νεαρών συνέχισαν τις φθορές σε καταστήματα και οχήματα, ενώ ολοσχερώς κάηκε ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην είσοδο της Σχολής. Μπήκαν και πάλι φωτιές σε κάδους απορριμάτων και η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων διακόπηκε για αρκετή ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις φλόγες παραδόθηκε ένα ακόμη αυτοκίνητο, στη συμβολή των οδών Κάνιγγος και Καποδιστρίου.
Για λίγο διάστημα επικράτησε ηρεμία στην περιοχή, αλλά λίγο μετά τις 9 το βράδυ, μία μερίδα των διαδηλωτών επιτέθηκε στις διμοιρίες των ΜΑΤ εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ. Οι αστυνομικοί «απάντησαν» κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών, χωρίς όμως να πραγματοποιήσουν επιχείρηση επέμβασης.
ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ

No comments: