Wednesday, May 13, 2015

ΜΠΑΡΑΖ ΔΗΛΩΣΕΩΝ Θέμα Στουρνάρα από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

ΜΠΑΡΑΖ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Θέμα Στουρνάρα από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Θέμα Στουρνάρα θέτουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με μπαράζ δηλώσεων μετά τη δημοσίευση του περίφημου e-mail για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, ενώ την ίδια στιγμή τα κόμματα της αντιπολίτευσης στηρίζουν τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος επικρίνοντας την κυβέρνηση για τη στάση της.

Ζήτημα παραίτησης του Γ. Στουρνάρα έθεσαν και οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ΝΔ και Ποτάμι στηρίζουν τον διοικητή της ΤτΕ και κατηγορούν την κυβέρνηση για τη στάση της
Ζήτημα παραίτησης του Γ. Στουρνάρα έθεσαν και οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ΝΔ και Ποτάμι στηρίζουν τον διοικητή της ΤτΕ και κατηγορούν την κυβέρνηση για τη στάση της
Η δημοσίευση e-mail από την «Εφημερίδα των Συντακτών» για τα δημοσιονομικά προκάλεσε θύελλα και σφοδρές αντιδράσεις από την κυβέρνηση αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ζήτημα παραίτησης του Γ. Στουρνάρα έθεσαν και οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η «Αυγή» με πρωτοσέλιδο τον χαρακτήρισε υπόλογο και ότι ΤτΕ είναι «όργανο» κατά της κυβέρνησης.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Θ. Πετράκος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ζήτησε την παραίτηση του κ. Στουρνάρα λέγοντας ότι «θα έπρεπε για λόγους ευθιξίας να είχε παραιτηθεί», ενώ η Ολγα Γεροβασίλη σημείωσε ότι «ο κεντρικός τραπεζίτης θα έπρεπε να δρα ανεξάρτητα και να στηρίζει τις ελληνικές θέσεις και το ελληνικό συμφέρον. Εάν το κάνει, είμαστε εντάξει. Εάν δεν το κάνει, δεν θα έπρεπε να είναι στη θέση που βρίσκεται».
Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε και ο έτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν. Φίλης, λέγοντας πως «δεν είναι δυνατόν ο αρχιτραπεζίτης της χώρας στο πλαίσιο αυτών των σκληρών διαπραγματεύσεων να υπονομεύει, ουσιαστικά, την κυβέρνηση λειτουργώντας ως αντιπολίτευση». Ο κ. Φίλης, μιλώντας «Στο Κόκκινο», είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει πρόβλημα με τον Γ. Στουρνάρα, καθώς φαίνεται να υποσκάπτει τις διαπραγματεύσεις της χώρας και να λειτουργεί ως πολιτικός αντίπαλος, πέρα από τις αρμοδιότητές του ως διοικητή της ΤτΕ».
Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε, σε συνέντευξή του στον «Αθήνα 9,84», και ο βουλευτής Δημήτρης Βίτσας: «Η φράση -υπονομεύει την εθνική προσπάθεια- είναι μεγάλη κουβέντα, για να την πω. Λέω όμως ότι υπάρχει πρόβλημα, ο καθένας κρίνεται με βάση τη δουλειά που κάνει».
Ο Ν. Βούτσης
Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, μιλώντας για το ίδιο θέμα αλλά και για άλλα στελέχη της κρατικής μηχανής, επεσήμανε ότι «δεν παρέχουν στην κυβέρνηση τη βοήθεια που πρέπει». «Δεν είναι εχθροί, ούτε 5η φάλαγγα, αλλά είναι αντίπαλοι», ανέφερε ο Ν. Βούτσης. Στις σκληρές δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε η ΝΔ και το Ποτάμι.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κ. Καραγκούνης σημείωσε ότι «για να καλύψει τα λάθη και τις ανεπάρκειές της επί 100 ημέρες, η κυβέρνηση κυνηγάει φαντάσματα» προσθέτοντας τα εξής: «Της φταίνε οι εταίροι, οι δανειστές, οι θεσμοί, η αξιωματική αντιπολίτευση, τα ΜΜΕ, ο διοικητής Τραπέζης της Ελλάδος, ακόμα και στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης. Πάντως, οι ίδιοι δεν φταίνε τίποτα. Τα πάντα εν σοφία εποίησαν... Ποιος άλλος έχει τώρα σειρά».
Το Ποτάμι από την πλευρά του τόνισε ότι «η κυβέρνηση ανακάλυψε νέο εχθρό. Εσωτερικό βέβαια. Αυτήν τη φορά ο -κακός- είναι ο Γ. Στουρνάρας, ο οποίος καταγγέλλεται για υπονόμευση της κυβέρνησης». Πρόσθεσε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ ξεχνούν την επιτυχή μέχρι σήμερα προσπάθεια του κ. Στουρνάρα να κρατήσει ζωντανή τη χρηματοδότηση του τραπεζικού συστήματος, ενώ τόνισε πως «αν ο πραγματικός στόχος τους είναι να αλλάξει ο διοικητής της ΤτΕ, θα πρέπει να το πουν δημοσίως και όχι να επιδίδονται σε πόλεμο παρασκηνίου, που φθείρει τον θεσμό και την οικονομία».
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ

No comments: