Thursday, May 21, 2015

Handelsblatt: Πιθανό Varoufexit μετά το... Riga Gate

Handelsblatt: Πιθανό Varoufexit μετά το... Riga Gate

Στη φερόμενη ως δήλωση του Υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη στους New York Times περί «ηχογράφησης της συνεδρίασης του Eurogroup στη Ρίγα» αναφέρεται δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.

Handelsblatt: Πιθανό Varoufexit μετά το... Riga Gate
«Σήμερα συζητείται στην Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα η περίπτωση της Ελλάδας. Το θέμα συζήτησης ένα: Η παράταση του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας της χώρας και πέρα από το καλοκαίρι. Οι χώρες - μέλη του ευρώ θα εξετάσουν προφανώς αυτό το βήμα. Αυτό θα είναι «η καλύτερη επιλογή» ώστε η Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία και την πιθανή της έξοδο από την ευρωζώνη, σημειώνει το δημοσίευμα.
«Πριν αρχίσουν οι συνομιλίες στη Ρίγα, ωστόσο, μία ακόμη δήλωση (στους New York Times) του εκκεντρικού Ελληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη έγινε γνωστή προκαλώντας δίνη: Όταν βρισκόταν στο τραπέζι των συνομιλιών με τους ευρωπαίους ομολόγους του, εμφανίστηκε μία συσκευή καταγραφής. «Όχι μόνο δεν συνηθίζεται κάτι τέτοιο, αλλά απαγορεύεται,» σημειώνει η εφημερίδα επικαλούμενη εκπρόσωπο της Ευρωζώνης. «Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν θα ευνοούσε το κλίμα των διαπραγματεύσεων.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, για το ζήτημα των ηχογραφήσεων κάνοντας λόγο για Riga Gate ενώ παράλληλα προβλέπει το ενδεχόμενο Varoufexit.
«Αν όντως κατέγραψε τις συνομιλίες τότε δύσκολα θα μπορέσει να παραμείνει στη θέση του» υπογραμμίζει.

No comments: