Thursday, October 14, 2010

γραμματα στην Καθημερινή

Δεν τα φάγαμε όλοι

Κύριε διευθυντά

Ο κ. Πάγκαλος σε μια προσπάθεια απόσεισης των ευθυνών των πολιτικών μας ταγών της τελευταίας τριακονταετίας, που ανεύθυνα οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και την υποτέλεια, θέλει με την παραπάνω δήλωσή του να συνενοχοποιήσει όλους τους πολίτες της.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι στην ιστορία του νεώτερου ελληνικού κράτους, ουδέποτε φαγώθηκαν τόσο πολλά από τόσο πολλούς.

Ποτέ από όλους.

Σε όλους έδωσαν το τυράκι στη φάκα.

Πολλοί το φάγαμε και σε πλήρη άγνοια ευρισκόμενοι, ελαφρά τη καρδία, τους ψηφίζαμε όλα αυτά τα χρόνια (μαζί και ο υπογράφων), δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ασκήσουν αυτή την άνευ προηγουμένου σπάταλη οικονομική πολιτική, αφού πρώτα φρόντισαν να καταργήσουν κάθε ελεγκτικό μηχανισμό, αφήνοντας τη διαφθορά και την κλεψιά να γιγαντωθούν.

Ασκησαν ανεύθυνα έναν πρωτοφανή οικονομικό κανιβαλισμό σε βάρος των παιδιών μας, ή μάλλον των γενεών που έρχονται, γιατί η κρίση αυτή θα διαρκέσει όσο και η περίοδος της ανέμελης σπατάλης μας.

Θα την πληρώσουμε όλοι και θα είναι οδυνηρότερη για όσους δεν συμμετείχαν στην ευωχία, γιατί όσοι συμμετείχαν και μεγαλύτερες οικονομικές αντοχές θα έχουν, και τα μέτρα τους θα έχουν πάρει.

Αποτελεί πρόκληση για το κοινό αίσθημα, οι αρχιτέκτονες αυτής της πολιτικής αντί να παραιτούνται, να γίνονται τιμητές και να εγκαλούν τους πολίτες για μια κατάσταση που αυτοί μας οδήγησαν.

Ηλιας Γκρινιατσος - συνταξιούχος ΑΤΕ / Κυψέλη

No comments: