Saturday, September 6, 2014

Μετά τη ΔΕΘ, βόλτα στην πόλη

Μετά τη ΔΕΘ, βόλτα στην πόλη

Βόλτα στη Θεσσαλονίκη έκανε στις 4 το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αναζήτησε στιγμές χαλάρωσης πριν αναχωρήσει για την Αθήνα. Είχε προηγηθεί επίσκεψη του πρωθυπουργού στο πρώην στρατόπεδο «Παύλος Μελάς» καθώς και σύσκεψη με εκπροσώπους τοπικών φορέων στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Ο Αντώνης Σαμαράς πραγματοποίησε σύσκεψη με φορείς στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
Ο Αντώνης Σαμαράς πραγματοποίησε σύσκεψη με φορείς στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
Ο κ. Σαμαράς, επιβαίνοντας στο πρωθυπουργικό αυτοκίνητο μετέβη από το Υπουργείο στο Βασιλικό Θέατρο, για μια σύντομη στάση στην καφετέρια, που βρίσκεται στο αίθριο, παρέα με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης Γιώργο Ορφανό, τους βουλευτές Κώστα Γκιουλέκα, Σταύρο Καλαφάτη, Γιάννη Ιωαννίδη, Θεόδωρο Καράογλου και τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο.
Σε χαλαρό κλίμα ο πρωθυπουργός συζήτησε μαζί τους για την 79η ΔΕΘ, την οποία εγκαινίασε το πρωί, αλλά και για θέματα της πόλης.

Νωρίτερα, αμέσως μετά την επίσκεψή του στη ΔΕΘ, ο Αντ. Σαμαράς επισκέφτηκε το πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά», το οποίο ύστερα από διεκδίκηση πολλών χρόνων αποδίδεται στην τοπική κοινωνία για να αξιοποιηθεί ως ελεύθερος χώρος. Μάλιστα ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» είχε αναφερθεί στην παραχώρηση της έκτασης στον δήμο Παύλου Μελά.
Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας και ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, παράγοντες της αυτοδιοίκησης και κάτοικοι της περιοχής.

Ο κ. Σαμαράς συνεχάρη τον δήμαρχο και τους προκατόχους του για τους αγώνες που έδωσαν, ώστε να συνειδητοποιήσει η πολιτεία την ανάγκη να αποδοθεί ο χώρος στον δήμο. «Χαίρομαι γιατί κάθε περιοχή με τέτοια στρατόπεδα, με τέτοιους χώρους ελεύθερους, δημόσιους, εντός κατοικημένης ζώνης, που ανήκουν στον πολεοδομικό ιστό της πόλης, είναι πάρα πολύ σωστό να αποδίδεται στον δήμο, να αποδίδεται σε εκείνους οι οποίοι μπορούν να κάνουν αυτό που λέμε τώρα, με τη βοήθεια του κράτους. Δηλαδή, σύγχρονο κέντρο άθλησης, πολιτισμού, αναψυχής, αυτά τα οποία πραγματικά λείπουν. Και αυτές οι ανάσες ζωής, είναι αυτές που τελικά κάνουν και τη διαφορά. Και μπορεί και αυτός που είναι από την εργατούπολη και αγωνίζεται όλη μέρα για το μεροκάματο, να πει ότι κάτι αφήνει καλύτερο στα παιδιά του. Αυτή είναι όλη η υπόθεση. Και πάλι σας ευχαριστώ για αυτές τις θύμησες και συγχαίρω και τον δήμαρχο για την αγάπη που έχει για την πόλη του», δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο πρώην στρατόπεδο. ethnos

No comments: