Friday, September 26, 2014

Eξαλλοι οι μουσουλμάνοι - «Συγγνώμη για την Αλγεβρα, το Ταζ Μαχάλ, τον καφέ»

Eξαλλοι οι μουσουλμάνοι - «Συγγνώμη για την Αλγεβρα, το Ταζ Μαχάλ, τον καφέ»

Με σαρκαστικά μηνύματα και απολογίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απαντούν οι ανά τον κόσμο μουσουλμάνοι στο συνεχώς εντεινόμενο κλίμα μίσους εναντίον του ισλάμ, εξαιτίας των πρόσφατων αποτρόπαιων δολοφονιών ομήρων από το Ισλαμικό Κράτος.

Eξαλλοι οι μουσουλμάνοι - «Συγγνώμη για την Αλγεβρα, το Ταζ Μαχάλ, τον καφέ»
Η πρώτη αντίδραση των μετριοπαθών μουσουλμάνων ήταν ένα hashtag με τίτλο #NotInMyName, με το οποίο αποκήρυσσαν τόσο τις τρομοκρατικές οργανώσεις που δολοφονούν στο όνομα του Ισλάμ όσο και τις πράξεις τους. «Η Αλ Κάιντα, οι Ταλιμπάν, το Ισλαμικό Κράτος και η 9/11.. δεν με αντιπροσωπεύουν. Η θρησκεία μου δεν διδάσκει το μίσος και τον φόνο» είναι ένα από τα τυπικά μηνύματα που μπορεί να διαβάσει κανείς εκεί. Μόνο τις τελευταίες ημέρες το συγκεκριμένο hashtag έχει δεχτεί περισσότερες από 50.000 μηνύματα.

«Κουράστηκα να βλέπω τους μουσουλμάνους να απολογούνται προκειμένου να αποδείξουν την ανθρωπιά τους», έγραψε ένας. Αυτό ήταν, το hashtag#MuslimApologies μόλις είχε γεννηθεί.

«Συγγνώμη για την Άλγεβρα, τις κάμερες, τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία, α ναι... και τον καφέ», έγραψε κάποιος, ενώ ένας άλλος συμπλήρωσε «συγγνώμη για τη χημεία, το σαπούνι, τα αλεξίπτωτα». «Λυπάμαι που μια μουσουλμάνα, η Fatima Muhammad Al-Fihri, ήταν η γυναίκα που εγκαθίδρυσε το πρώτο πανεπιστήμιο» έγραψε ένας άλλος. Ένας τέταρτος ζήτησε «ειλικρινά συγγνώμη για τα υπέροχα αρχιτεκτονικά έργα... για παράδειγμα το Ταζ Μαχάλ», πάντα υπό το hashtag #MuslimApologies, το οποίο τις τελευταίες 48 ώρες έχει φιλοξενίσει τουλάχιστον 30.000 παρόμοια tweets.

Τις τελευταίες ώρες μάλιστα η διαδικτυακή τάση κερδίζει έδαφος και στη Γαλλία, μετά τη δολοφονία του γάλλου ομήρου στην Αλγερία, υπό το hashtag#LesMusulmansSexcusentPour. Εκεί, κάποιοι Γάλλοι μουσουλμάνοι έφτασαν στο σημείο να απολογηθούν και για τον... Ζινεντίν Ζιντάν, ένας άλλος αναρωτήθηκε: «Ζήτησε κανείς από τους Χριστιανούς να απολογηθούν για τον Χίτλερ;».

Πηγή: BBC    ethnos

No comments: