Tuesday, September 30, 2014

Βούλτεψη: Φέρνουμε σε πέρας την πιο δύσκολη αξιολόγηση

Βούλτεψη: Φέρνουμε σε πέρας την πιο δύσκολη αξιολόγηση

Για "καημό" της κυβέρνησης να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με την τρόικα επιτυχώς, για μετάβαση στο στάδιο της συζήτησης για το χρέος και για πραγματοποίηση του στόχου της ανακούφισης του κόσμου που συνακολούθως θα καταστεί εφικτή την προεδρική εκλογή, έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.

Βούλτεψη: Φέρνουμε σε πέρας την πιο δύσκολη αξιολόγηση
"Ο καημός μας είναι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, να πάμε στη συζήτηση για το χρέος, να γίνει η ελάφρυνση και η ανακούφιση του κόσμου, να φανεί δηλαδή στον κόσμο αυτό το οποίο προσπαθούμε. Αυτό είναι αυτή τη στιγμή το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης", είπε η κ. Βούλτεψη, μιλώντας στην "Κοινωνία Ώρα MEGA".

Αναφερόμενη στην προεδρική εκλογή τόνισε ότι η άποψη της κυβέρνησης είναι πως εφόσον το στοίχημα αυτό έχει κερδιθεί θα υπάρχουν πάνω από 180 βουλευτές που θα δώσουν την ευκαιρία στην κυβέρνηση να συνεχίσει την προσπάθειά της "για έναν ακόμη χρόνο".

Προσδιόρισε το θέμα του χρέους πρωτίστως ως θέμα επίσημης κήρυξής του ως βιώσιμο, κάτι που ανεπισήμως ισχύει και το γνωρίζει τόσο η κυβέρνηση όσο και οι εταίροι.

"Μόνο τότε θα μπορέσουν κάποιοι να επενδύσουν εδώ", είπε και πρόσθεσε ότι "αυτή τη στιγμή το χρέος μας είναι βιώσιμο εφόσον δεν κάνουμε κινήσεις που μας οδηγήσουν σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό".

Τόνισε επιπρόσθετα ότι "είμαστε σε περίοδο στην οποία η χώρα φέρνει σε πέρας την τελευταία και πιο κρίσιμη αξιολόγησή της όσον αφορά στο πρόγραμμα. Και με αυτό εμείς ασχολούμεθα αυτή τη στιγμή" και ότι συμφωνεί με τον υπουργό Οικονομικών ότι πρέπει η κυβέρνηση να είναι προσεκτική.

Προσδιόρισε σε 700 τα προαπαιτούμενα που καλείται να υλοποιήσει η ελληνική πλευρά, διαβεβαίωσε όμως ότι αυτό δεν σημαίνει ότι αφορούν στην καθημερινότητα του κόσμου αλλά με ρυθμίσεις στο κράτος.

Ασκώντας κριτική στην τακτική της αντιπολίτευσης επισήμανε ότι "η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι έχει βρει ένα μηχάνημα που κόβει χρήματα". Χαρακτήρισε μάλιστα ως βραχίονα προπαγανδιστικής επιβολής τις δημοσκοπήσεις -που φέρνουν τώρα πίσω τη ΝΔ- και υπογράμμισε ότι δεν έχει αλλάξει η άποψη της επί χρόνια.ethnos

No comments: