Monday, September 1, 2014

Διθύραμβοι από Times για την Καμεράτα

ΤΗΝ ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ ΣΕ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ»

Διθύραμβοι από Times για την Καμεράτα

Τη διεθνή αναγνώριση συνεχίζει να απολαμβάνει η ελληνική ορχήστρα της Καμεράτας η οποία, παρά την οικονομική κρίση και τις αντίξοες συνθήκες που καλείται να αντιπαλέψει στο εσωτερικό της χώρας, κερδίζει εγκωμιαστικά σχόλια από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης του πλανήτη.

Διθύραμβοι από Times για την Καμεράτα
Μετά το εγκωμιαστικό δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph στις αρχές Αυγούστου, αυτή τη φορά οι Sunday Times ανέδειξαν την ηχογράφηση των «Πλασμάτων του Προμηθέα» του Μπετόβεν για την διεθνώς κορυφαία DECCA υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου σε άλμπουμ της εβδομάδας.
Σχολιάζοντας την ηχογράφηση της Armonia Atenea, όπως αναφέρεται στο εξωτερικό η Καμεράτα, για «Τα πλάσματα του Προμηθέα» του Μπετόβεν, αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «Οι 'Αθηναίοι' του Πέτρου ξεκινούν την οβερτούρα με μια έκρηξη...».
Η κριτική ξεκινά με αναφορά στην όπερα Allesandro του Handel που παρουσίασε πέρυσι η Καμεράτα υπό τον Γιώργο Πέτρου κερδίζοντας τη διάκριση «καλύτερη όπερα της χρονιάς σε όλη την Ευρώπη» σε πανευρωπαϊκή ψηφοφορία του Mezzo TV.  ETHNOS

No comments: