Wednesday, September 17, 2014

Οργή Ερντογάν για Moody’s και Fitch

Οργή Ερντογάν για Moody’s και Fitch
17/09/2014
Επίθεση εναντίον των οίκων αξιολόγησης Moody's και Fitch σχετικά με τις αξιολογήσεις τους για την τουρκική οικονομία εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι οι εκτιμήσεις τους βασίζονται σε πολιτικά κίνητρα, ενώ προειδοποίησε ότι θα διακόψει τις σχέσεις της χώρας μαζί τους. «Έχουμε διακόψει τη συνεργασία μας με τη Standard & Poor's και, εάν συνεχίσουν σε αυτήν την οδό, μπορώ να πω στον πρωθυπουργό να διακόψει τη συνεργασία και με αυτούς. Αλλά ακόμη δεν έχουμε φθάσει σε αυτό το σημείο», σημείωσε.
Η Μοοdy's και η Fitch έχουν προειδοποιήσει κατά τις τελευταίες εβδομάδες για τις αρνητικές συνέπειες που είναι πιθανόν να έχει για την τουρκική οικονομία η συνεχιζόμενη πολιτική αβεβαιότητα μετά τις προεδρικές εκλογές της 10ης Αυγούστου.
Στο μεταξύ, σχέδια για τη δημιουργία μιας «νεκρής ζώνης» στα νότια σύνορα της Τουρκίας λόγω της απειλής του Ισλαμικού Κράτους φαίνεται πως ετοιμάζει ο στρατός της χώρας, όπως μετέδωσαν τη Δευτέρα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα δηλώσεις του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, η τουρκική κυβέρνηση αναμένεται να αξιολογήσει τα σχέδια αυτά και να αποφασίσει κατά πόσο μια τέτοια κίνηση είναι απαραίτητη.
Κυβερνητικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε τις δηλώσεις του Ερντογάν, ωστόσο δεν διευκρίνισε το σημείο όπου θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια τέτοια ζώνη και δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες.

No comments: