Wednesday, March 11, 2015

Σε αναζήτηση χρημάτων για τις ανάγκες του Δημοσίου 11/03/2015

Εντείνει τις πιέσεις το ΒερολίνοΣε αναζήτηση χρημάτων για τις ανάγκες του Δημοσίου
11/03/2015

Με τον χρόνο να πιέζει πλέον πολύ και έπειτα από την αποτυχία ύπαρξης απόφασης στο Eurogroup προκειμένου να εκταμιευθεί μέρος της δόσης, η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τις δανειακές ανάγκες του Δημοσίου.
Προϋπόθεση για τη δόση είναι η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες έχουν κολλήσει, καθώς και η σύμφωνη γνώμη των «θεσμών».
Στο μεταξύ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έθεσε ως προϋπόθεση για την οικονομική βοήθεια προς τη χώρα μας το να υπάρξει συμφωνία των διεθνών πιστωτών ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της για την προώθηση μεταρρυθμίσεων.
«Η Ελλάδα πρέπει να συνομιλήσει με τους θεσμούς για να επιβεβαιωθεί ότι το μνημόνιο κατανόησης έχει εκπληρωθεί» ανέφερε ο Γερμανός αξιωματούχος μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας «μόνο όταν εκπληρωθεί αυτός ο όρος, υπάρχει η πιθανότητα εκταμίευσης στο πλαίσιο του οικονομικού προγράμματος».
Την ίδια ώρα, την ικανοποίησή του για τη συμφωνία για έναρξη των τεχνικών διαβουλεύσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και θεσμούς εξέφρασε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, τονίζοντας ωστόσο ότι ελπίζει σε τήρηση του χρονοδιαγράμματος.
Ο κ. Σέλινγκ ανέφερε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποσαφηνίσει ότι θα εκπληρώσει όσα έχει υποσχεθεί και ότι το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί, ώστε να μπορέσουν να εισρεύσουν τα χρηματοδοτικά μέσα. Κατά την άποψή του, αυτός είναι ο μοναδικός και σωστός δρόμος και ως εκ τούτου είναι καλό από αύριο να συνεχιστεί δυναμικά αυτή η διαδικασία για να υπάρξουν αποτελέσματα.elzoni.gr

No comments: