Tuesday, March 17, 2015

Κομισιόν: Ώρα για δουλειά και όχι για ανακοινώσεις 17/03/2015

Κομισιόν: Ώρα για δουλειά και όχι για ανακοινώσεις
17/03/2015
Για σοβαρή κατάσταση, με προτεραιτότητα την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, έκανε λόγο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τονίζοντας ότι έχει φτάσει η ώρα των εμπειρογνωμόνων.
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας χθες, Δευτέρα από τις Βρυξέλλες, ανέφερε ότι πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πρέπει να επιτραπεί στους εμπειρογνώμονες να συζητήσουν σε τεχνικό επίπεδο.     
«Αυτές οι τεχνικές συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη» πρόσθεσε.
Σε ερώτηση, κατά την τακτική ενημέρωση της Επιτροπής προς τον Τύπο, αν είναι πιθανό να αναζητηθεί λύση για το θέμα της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στο τέλος της εβδομάδας, ο κ. Σχοινάς απάντησε ότι προτεραιότητα αυτήν την εβδομάδα είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής τόνισε ότι οι τεχνικές συζητήσεις συνεχίζονται, συμπεριλαμβανομένων και των συζητήσεων στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι το χρονοδιάγραμμα είναι γνωστό.
Όπως ανέφερε, εκτίμηση της Κομισιόν είναι πως τώρα είναι η ώρα της δουλειάς και όχι των ανακοινώσεων και υπενθύμισε τη δήλωση του προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι «τώρα είναι ώρα ενότητας και όχι διχασμού».
Στο μεταξύ, πρόσκληση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να επισκεφθεί την γερμανική Καγκελαρία στο Βερολίνο απηύθυνε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.
Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, η Γερμανίδα καγκελάριος απηύθυνε πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί το Βερολίνο και τη γερμανική Καγκελαρία τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, πρόσκληση στην οποία ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε θετικά.
Την ίδια ώρα,  η καγκελάριος της Γερμανίας θα έχει την Τρίτη συνάντηση με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι στο Βερολίνο, με αντικείμενο θέματα της ευρωζώνης.
Για «συνάντηση ρουτίνας» μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες  elzoni.gr

No comments: