Tuesday, March 10, 2015

ΝΔ: Σε γκρίζα ζώνη εισήλθε ο Ν. Δένδιας

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΝΔ: Σε γκρίζα ζώνη εισήλθε ο Ν. Δένδιας

Τις πρώτες του κινήσεις μετά την ολοκλήρωση της εσωκομματικής διαδικασίας (βλ. συνεδριάσεις Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Πολιτικής Επιτροπής) σχεδιάζει ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος παράλληλα ζητά από όλα τα στελέχη της ΝΔ να συστρατευθούν εν όψει των δύσκολων -όπως υποστηρίζει- εξελίξεων που έρχονται για τη χώρα.

Αποφασισμένος φέρεται ο Ν. Δένδιας να συνεχίσει την πίεση προς την κατεύθυνση της διεξαγωγής εκτάκτου συνεδρίου στη ΝΔ, αποφεύγοντας όμως να τοποθετηθεί για το θέμα της ηγεσίας
Αποφασισμένος φέρεται ο Ν. Δένδιας να συνεχίσει την πίεση προς την κατεύθυνση της διεξαγωγής εκτάκτου συνεδρίου στη ΝΔ, αποφεύγοντας όμως να τοποθετηθεί για το θέμα της ηγεσίας
Χθες, πάντως, η νέα παρέμβαση του κ. Ν. Δένδια, ο οποίος μίλησε για «τον εφιάλτη να μετατραπεί η ΝΔ σε ακροδεξιό γκρουπούσκουλο», προκάλεσε την έντονη δυσφορία στενών συνεργατών του προέδρου του κόμματος, οι οποίοι ανέφεραν ότι ο πρώην υπουργός «εισήλθε σε γκρίζα ζώνη».
Η φράση αυτή σημαίνει ότι εφεξής θα παρακολουθούνται προσεκτικά δηλώσεις που θα είναι αντίθετες ως προς τις αποφάσεις των κομματικών οργάνων και οι οι οποίες θα διαταράσσουν το κλίμα στο εσωκομματικό πεδίο.
Ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι το θέμα ηγεσίας στη ΝΔ έχει λυθεί και υπογραμμίζει ότι εφόσον κανείς δεν ανταποκρίθηκε στη δική του πρόκληση να συζητηθεί εντός των κομματικών οργάνων, είναι αδιανόητο να τίθεται εκ των υστέρων και μάλιστα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Ο κ. Δένδιας, πάντως, μαζί με άλλα στελέχη της ΝΔ, όπως είναι οι κυρίες Μπακογιάννη και Γιαννάκου, δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν την πίεση προς την κατεύθυνση της σύγκλησης έκτακτου συνεδρίου. Ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας στις δηλώσεις του χθες (Σκάι) είπε επίσης ότι «πρέπει να ξαναδούμε το ιδεολογικό μήνυμά μας, δεν πρέπει να γίνουμε ακροδεξιό γκρουπούσκουλο του 4-5%, όχι φασιστικό, αλλά δημοκρατικό».
Σε ό,τι αφορά το θέμα ηγεσίας, απέφυγε να τοποθετηθεί σημειώνοντας ότι «το πρόταγμα σε ένα συνέδριο δεν είναι η ηγεσία αλλά ο πολιτικός λόγος του κόμματος. Ο στόχος μας είναι να ξαναγίνουμε μεγάλη παράταξη, όπως την οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ίσως εντός των ημερών να υπάρξει και νέα συνάντηση ορισμένων στελεχών που μετείχαν στο δείπνο στην «Αθηναΐδα» προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους, μετά και τα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες.
Ο πρόεδρος της ΝΔ από την πλευρά του θα επιδιώξει να αφήσει πίσω του τα όσα ελέχθησαν στις δύο συνεδριάσεις των ανώτατων κομματικών οργάνων και ίσως και μέσα στην εβδομάδα να ανακοινώσει την ημερομηνία διεξαγωγής της εθνικής συνδιάσκεψης, τις αλλαγές στις γραμματείες του κόμματος και πιθανώς τα ονόματα των δύο νέων αντιπροέδρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μεϊμαράκης, το όνομα του οποίου ακούστηκε για τη θέση του Α' αντιπροέδρου, δεν έχει δεχθεί μέχρι στιγμής καμιά πρόσκληση από τον κ. Σαμαρά να αναλάβει και ως εκ τούτου δεν κάνει κανένα σχόλιο για τις αλλαγές.ethnos
Γιάννης Σαραντάκος

No comments: