Sunday, March 22, 2015

Der Spiegel: Οι Σοσιαλδημοκράτες χάνουν την υπομονή τους με τον Τσίπρα. Ζητούν μέτρα

Der Spiegel: Οι Σοσιαλδημοκράτες χάνουν την υπομονή τους με τον Τσίπρα. Ζητούν μέτρα

Δημοσιεύθηκε: Ενημερώθηκε: 
THOMAS OPPERMANN
Σε άρθρο με τίτλο «Το SPD χάνει την υπομονή του με τον Τσίπρα», το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, μία ημέρα πριν την επίσημη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο φιλοξενεί δηλώσεις του επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, Τόμας Όπερμαν.
«Πρόσθετη βοήθεια θα δοθεί στην Ελλάδα μόνο αν είναι έτοιμη να λύσει τα προβλήματά της», τονίζει ο κ. Όπερμαν, δίνοντας έμφαση στον εκσυγχρονισμό του δημοσίου, στην αποτελεσματικότητα των φορολογικών μηχανισμών και στην πάταξη της διαφθοράς.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του περιοδικού, ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών στη Βουλή ζητά επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και εγγυήσεις ότι θα προχωρήσουν, ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε βοήθεια προς την Ελλάδα.
«Χωρίς ξεκάθαρη πρόθεση για μεταρρύθμιση από την ελληνική κυβέρνηση, τίποτα δεν θα γίνει» διαμηνύει ο επικεφαλής του SPD ενώ είναι σαφής για το τι πρέπει να κάνει ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με την καγκελάριο. «Ο Τσίπρας ανέλαβε να καταρτίσει μία πλήρη λίστα με πιο συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις και περιμένω να την παρουσιάσει στη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ τη Δευτέρα. Επιτέλους θέλω να ξέρω αν η Ελλάδα θα κάνει πραγματικές μεταρρυθμίσεις ή όχι», τόνισε.
Τέλος, αναφερόμενος σε ένα πιθανό Grexit, τόνισε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν καταστροφή για την Ευρώπη, χαρακτηρίζοντάς το ως το μεγαλύτερο πλήγμα που θα έπρεπε να αντιμετωπίσει η ΕΕ στην ιστορία της.
Όλα αυτά την ημέρα που στο Βερολίνο βρισκόταν ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς στο Βερολίνο για συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, και μια ημέρα πριν την επίσημη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο.

No comments: