Wednesday, March 11, 2015

Εντονη αντίδραση NΔ - ΠΑΣΟΚ στην τροπολογία αριστερών ευρωβουλευτών

ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Εντονη αντίδραση NΔ - ΠΑΣΟΚ στην τροπολογία αριστερών ευρωβουλευτών

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η τροπολογία που κατέθεσαν τέσσερις ευρωβουλευτές της ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (στην οποία ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ) με την οποία ζητούν την οικονομική στήριξη από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό του 2016 χωρών που πρόκειται να βγουν από την Ευρωζώνη.

Εντονη αντίδραση NΔ - ΠΑΣΟΚ στην τροπολογία αριστερών ευρωβουλευτών
Η ΝΔ με δήλωση του εκπρόσωπου Τύπου της, Κώστα Καραγκούνη καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να αντιδράσει άμεσα και να καταδικάσει την «πρωτοφανή τροπολογία» που κατέθεσαν οι τέσσερις ευρωβουλευτές της ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

«Να μην αφήσει να πλανάται εκτός Ελλάδος η υποψία, ότι η παράταξη, την οποία εκπροσώπησε ο κ. Τσίπρας στις Ευρωεκλογές, προετοιμάζει το έδαφος για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.
Το ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του για τροπολογία που γεννά πολλά ερωτηματικά στα οποία καλείται ν΄ απαντήσει ο κ. Τσίπρας.

«Η τροπολογία A8-0027/28 που κατέθεσαν ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (της οποίας υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν ο κ. Τσίπρας και στην ευρωομάδα της οποίας ανήκουν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ) για τη «θέσπιση ενός προγράμματος στήριξης των χωρών των οποίων η συνέχιση της παραμονής στη ζώνη του ευρώ έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι βιώσιμη», γεννά πολλά ερωτήματα στα οποία καλείται να απαντήσει ο κ. Τσίπρας σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις των δήθεν σκληρών και αλλοπρόσαλλων διαπραγματεύσεων που κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

«Η τροπολογία αυτή σε συνδυασμό με την αποκάλυψη του capital.gr ως προς την ύπαρξη «ειδικής ρήτρας για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, στην Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2015 – 2016 μεταξύ των τραπεζοϋπαλλήλων και της διοίκησης της Royal Βank of Scotland» η οποία υπεγράφη στις 24/2/2015, εντείνει αυτά τα ερωτήματα», τονίζει το Κίνημα και αναρωτιέται: «Ποια είναι τελικά η πραγματική πεποίθηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ,πέρα από δηλώσεις και επιμέρους χειρισμούς; Ποιο είναι το αόρατο προς το παρόν "σχέδιο";».
Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει ότι «η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται και υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών, ενώ η ΝΔ ξαναθυμάται το Grexit, με αφορμή μια τροπολογία που καταψηφίστηκε από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την μεγάλη πλειοψηφία των ευρωβουλευτών της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Έκαστος εφ' ω ετάχθη».

No comments: