Sunday, March 15, 2015

Ο Σαμαράς παρέδωσε χώρα κι ο Τσίπρας την έκανε παράγκα!

Ο Σαμαράς παρέδωσε χώρα κι ο Τσίπρας την έκανε παράγκα!

07:00
Opening quote
Από το Μαξίμου είπαν ότι για την «μαύρη τρύπα» στο πλεόνασμα φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση κι όχι οι ίδιοι. Όχι το κίνημα «Δεν Πληρώνω» που κυβερνά τώρα τη χώρα. Ντροπή τους να επιχειρούν να ρίξουν σε άλλους το δικό τους φταίξιμο.

Πριν καν φανταστούμε ότι θα μπορούσαν να γίνουν εκλογές, λέγαμε ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να πιέσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Γράφαμε ότι πρέπει να επικρατήσει η λογική και να ψηφιστεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να μην υποστεί η Ελλάδα τη βάσανο της προεκλογικής εκστρατείας και της μετέπειτα πολιτικής αναταραχής.
Εκ του αποτελέσματος λέμε ότι θα μπορούσε και η τότε κυβέρνηση να έχει επιλέξει ένα άλλο πρόσωπο για Πρόεδρο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Σταύρος Δήμας δεν ήταν κατάλληλος. Ήταν και μάλιστα πολύ καλύτερος από τον Π. Παυλόπουλο που ψηφίστηκε.
Όλοι έλεγαν στον Τσίπρα να είναι πιο νουνεχής, να μη βιάζεται να κυβερνήσει και να μη θέσει σε κίνδυνο τις κατακτήσεις και τις θυσίες πέντε ετών. Βασικός λόγος αποφυγής των εκλογών ήταν ασφαλώς η οικονομία. Σε μια στιγμή που «ρόλαρε» η κατάσταση, η χώρα έβγαινε από την ύφεση, το πλεόνασμα ήταν σημαντικό και σίγουρα πάνω από 3 δις ευρώ και η κυβέρνηση έδινε δειλά – δειλά κάποια από αυτά τα χρήματα πίσω, ήρθαν οι εκλογές και τα διέλυσαν όλα.
Από τις 29 Δεκεμβρίου, όταν το δίδυμο της συμφοράς Τσίπρα – Καμμένου ολοκλήρωσαν το έγκλημα κατά της χώρας, η Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο. Το Antinews έγραφε ότι οι Τσίπρας, Καμμένος αλλά και ο Κουβέλης είναι εγκληματίες και δολοφονούν τη δημοκρατία και την οικονομία. Τώρα αποδεικνύεται πόσο δίκιο είχαμε. Μέσα σε μόλις 70 ημέρες από εκείνη την ημέρα που προκηρύχθηκαν οι εκλογές τα πάντα είναι εκτός ελέγχου.
Ο κόσμος άρχισε να μην πληρώνει φόρους και δάνεια περιμένοντας τον Τσίπρα να του τα χαρίσει. Οι επιχειρήσεις έπαψαν να πληρώνουν δάνεια και εισφορές ενώ τα πάντα πάγωσαν στην αγορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν γίνονταν καθόλου έλεγχοι για φοροδιαφυγή, ο καθένας έκανε ότι ήθελε ξέροντας ότι η κυβέρνηση… της Αριστεράς δεν θα τους πειράξει.
Σε ένα ροζ συννεφάκι ζούσαμε όλοι, εκτός από τα «θύματα» που πλήρωναν και πληρώνουν κανονικά. Όλο αυτό το διάστημα όποιος πήγαινε να πληρώσει φόρο ή κάτι άλλο τον κοίταζαν οι ταμίες σαν… ούφο.
Και τώρα, φτάσαμε στο αμήν. Στα άδεια ταμεία και στις μαύρες τρύπες. Ήρθαν λέει τα τεχνικά κλιμάκια (η τρόικα δηλαδή) και ανακάλυψαν κενό τουλάχιστον 2 δις ευρώ στο πλεόνασμα που υπολογιζόταν. Προσέξτε η μαύρη τρύπα είναι στο πλεόνασμα και είναι άλλη από εκείνη στα έσοδα ή στα ασφαλιστικά ταμεία. Η προηγούμενη κυβέρνηση υπολόγιζε ότι θα είχε πλεόνασμα 1,5% και πλέον το 2014 θα κλείσει στο 0,6%. Ο λόγος; Έσοδα και άλλες εισπράξεις που υπολογίζονταν τον Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο και εγγράφονται στον προηγούμενο προϋπολογισμό, δεν ήρθαν ποτέ. Ο «χαρίζω χρέη, χαρίζω οικόπεδα», ΣΥΡΙΖΑ έκανε το θαύμα του. Τον Δεκέμβριο, όταν ο κόσμος έβλεπε ότι πάμε σε εκλογές εξαιτίας της αδιαλλαξίας του Τσίπρα άρχισε να μην πληρώνει. Τον Ιανουάριο πάγωσαν τα πάντα προεκλογικά ενώ τον Φεβρουάριο δεν πλήρωναν περιμένοντας τις ρυθμίσεις. Τα ταμεία άδειασαν επίσης και από την ύφεση, το πάγωμα των επενδύσεων και της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.
Όμως, χρειάζονταν τα τεχνικά κλιμάκια για να πουν ότι καταρρέει το πλεόνασμα; Η Παναρίτη πριν μερικές ημέρες μίλησε για 0,6%, δηλαδή κοντά στο 1 δις αντί για 2,5 – 3 δις ευρώ. Και ξαφνικά στην κυβέρνηση έπεσε συναγερμός κι έκαναν και πολύωρες συσκέψεις στο Μαξίμου. Βεβαίως τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ είπαν ότι για την «μαύρη τρύπα» στο πλεόνασμα φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση κι όχι οι ίδιοι. Όχι το κίνημα «Δεν Πληρώνω» που κυβερνά τώρα τη χώρα. Όχι οι εγκληματίες που μας οδήγησαν και συνεχίζουν να μας οδηγούν σε μια εθνική τραγωδία. Ντροπή τους να επιχειρούν να ρίξουν σε άλλους το δικό τους φταίξιμο.antinews

No comments: