Tuesday, April 14, 2015

Μογκερίνι: Αλληλεγγύη στην Ελλάδα για να μην καταρρεύσει το σύστημα

Μογκερίνι: Αλληλεγγύη στην Ελλάδα για να μην καταρρεύσει το σύστημα

Σε δηλώσεις της από την Γερμανία, στο περιθώριο συνόδου των υπουργών εξωτερικών της G7, η κα Μογκερίνι δήλωσε ότι η υπόλοιπη Ευρώπη πρέπει να κατανοήσει ότι δεν πρόκειται μόνο για ζήτημα της Ελλάδας, αλλά και δικό της.

Η Ευρώπη πρέπει να δείξει ευελιξία στο ελληνικό ζήτημα, όχι απλά ως ένδειξη αλληλεγγύης αλλά και λόγω του κοινού συμφέροντος καθώς αν πέσει ο ένας θα καταρρεύσει ολόκληρο το σύστημα, είπε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι.

Σε δηλώσεις της από την Γερμανία και την πόλη Λούμπεκ, στο περιθώριο συνόδου των υπουργών εξωτερικών της G7, η κα Μογκερίνι δήλωσε ότι η υπόλοιπη Ευρώπη πρέπει να κατανοήσει ότι δεν πρόκειται μόνο για ζήτημα της Ελλάδας, αλλά και δικό της.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ δήλωσε ότι δεν πρέπει να γίνονται «επιπόλαιες» κουβέντες γιαέξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, και κάλεσε σε σοβαρή αναζήτηση λύσης.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/279431/mogerini-allileggui-stin-ellada-gia-na-min-katarreusei-to-sustima/#ixzz3XIvjusTQ
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

No comments: