Sunday, April 19, 2015

Frankfurt Dinner Group: Μυστικές επαφές Τσίπρα, Λαγκάρντ, Γιούνκερ, Ντράγκι

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ FAZ

Frankfurt Dinner Group: Μυστικές επαφές Τσίπρα, Λαγκάρντ, Γιούνκερ, Ντράγκι

Για μυστικές και συχνές επαφές του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, της επικεφαλης του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, με στόχο τη λύση στη διαπραγμάτευση.

Frankfurt Dinner Group: Μυστικές επαφές Τσίπρα, Λαγκάρντ, Γιούνκερ, Ντράγκι
«Μυστικά και ήσυχα οι διεθνείς πιστωτές και η Ελλάδα έχουν δημιουργήσει μία νέα διαπραγματευτική ομάδα. Ονομάζεται ''Frankfurt Dinner Group'' -ομάδα δείπνου της Φρανκφούρτης). Αν υπάρξει ατύχημα, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν εκεί», σημειώνει η εφημερίδα.
«Το Frankfurt Dinner Group συνήλθε για πρώτη φορά πριν από τέσσερις εβδομάδες στη Φρανκφούρτη στο πλαίσιο ενός δείπνου που έλαβε χώρα πριν από τα μεσάνυχτα. Παρόντες υψηλόβαθμοι συνεργάτες των κκ. Ντράγκι, Γιούνκερ, Λαγκάρντ και Τσίπρα. Η συνάντηση αυτή ήταν το αποτέλεσμα της μίνι Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών στα μέσα Μαρτίου», υπογραμμίζει το δημοσίευμα.
«Από την πρώτη κιόλας συνδρίασή του το Frankfurt Dinner Group κάθε εβδομάδα συζητά τρεις με τέσσερις φορές μέσω τηλεδιάσκεψης ή μέσω τηλεφώνου, ενώ γίνονται μερικές φορές και προσωπικές επαφές. Η ομάδα δρούσε εν κρυπτώ, ωστόσο η επιρροή της έγινε εμφανής», σημειώνει η εφημερίδα.
«Το γεγονός, για παράδειγμα, ότι την Τετάρτη ο έλληνας πρωθυπουργός διαβεβαίωνε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της έναντι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ενώ λίγα 24 πριν το υπουργείο Οικονομικών έθετε τις πληρωμές εν αμφιβόλω, αποδίδεται σε σχετική παρέμβαση της ομάδας της Φρανκφούρτης», επισημαίνει το άρθρο.
«Η ομάδα επεξεργάζεται εναλλακτικές για συμβιβασμό, παρέχοντας τις τεχνικές βοήθειες στην Αθήνα», τονίζει η FAZ, υπογραμμίζοντας ότι «ο Αλέξης Τσίπρας έχει εποικοδομητικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις, τη στιγμή που ο Γιάνης Βαρουφάκης τις καθυστερεί, αναζητώντας δικαιολογίες».
«Οι Ευρωπαίοι ελπίζουν να έχουν ένα σαφές μήνυμα από τον Τσίπρα, ώστε μέχρι τις 11 Μαϊου, στην επόμενη συνάντηση του Eurogroup, να υπάρξει στο τραπέζι συγκεκριμένη πρόταση» καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.
Επιμέλεια: Ν.Δ.

No comments: