Tuesday, April 14, 2015

Οι δυο βόμβες που θα οδηγήσουν σε εθνική τραγωδία τεραστίων διαστάσεων


Οι δυο βόμβες που θα οδηγήσουν σε εθνική τραγωδία τεραστίων διαστάσεων

14:24
Opening quote
Αν έχει αποφασίσει ο Τσίπρας να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία και να κάνει η Ελλάδα ένα restart τουλάχιστον μην το κάνει έχοντας δύο βόμβες έτοιμες να εκραγούν: Το μεταναστευτικό και τους κυκουλοφόρους. Τότε θα ζήσουμε μια εθνική τραγωδία τεραστίων διαστάσεων.

Δεν ξέρουμε αν το καταλάβατε αλλά οι κουκουλοφόροι είναι… Χριστιανοί. Δεν έκαψαν τίποτε και δεν έκαναν καμιά κατάληψη στο τριήμερο της κορύφωσης του Θείου Δράματος. «Μωρές Παρθένες» για να ακριβολογούμε.
Βεβαίως τα Προπύλαια τελούν ακόμη υπό κατάληψη και δεν ξέρουμε αν έψησαν μέσα σε κανένα αμφιθέατρο τον παραδοσιακό οβελία. Απ’ ότι μαθαίνουμε την ημέρα του Πάσχα στην κατειλημμένη Πρυτανεία είχαν προβολές ταινιών και ενημέρωση οι καταληψίες. Μια ταινία για τα «λευκά κελιά» στην Τουρκία, ένα ντοκιμαντέρ για κοινωνικές συγκρούσεις πριν από καμιά 50αριά χρόνια και η Κατάσταση Πολιορκίας του Γαβρά. Να φανταστούμε ότι είχαν και αρνάκι ψητό, τσούγκρισαν κανένα αβγουλάκι, ήπιαν και μερικά μπυρόνια και τα άδεια μπουκάλια τα χρησιμοποίησαν για τις επόμενες… εξεγέρσεις. Μαθαίνουμε μάλιστα ότι τη Δευτέρα του Πάσχα το απόγευμα θα γίνει εκδήλωση ενημέρωσης για τον τρομονόμο, για τις Σκουριές και για ό,τι άλλο θα χρειαστεί να κάνουν κανένα μπάχαλο. Άλλωστε απ’ ότι είδαμε οι μπαχαλάκηδες έχουν και… εκτός έδρας εκστρατείες. Πρώτα στη Χαλκιδική για τα μεταλλεία και ύστερα ό,τι προκύψει. Άλλωστε ποιος θα τους σταματήσει;
Από σήμερα λοιπόν μπαίνουμε σε κανονικούς ρυθμούς. Ο κόσμος εξοργισμένος και η κυβέρνηση κοιμισμένη. Όχι για την οικονομία. Εκεί τα πράγματα είναι μπάχαλο εδώ και δύο μήνες. Η επισφράγιση της νεοελληνικής τραγωδίας απομένει.
Για τη δημόσια ασφάλεια μιλάμε όπου μετά από μια μικρή παύση (είπαμε είναι θρήσκοι και οι μπαχαλάκηδες) επιστρέφουμε στους κανονικούς ρυθμούς. Ο Πανούσης θα διαμαρτύρεται και θα απειλεί με παραιτήσεις, ο αρμόδιος υπουργός Βούτσης θα κάνει την πάπια και δεν θα παίρνει αποφάσεις και ο… αναρμόδιος πρωθυπουργός Τσίπρας θα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου φοβισμένος μην τα βάλει με τις ακροαριστερές συνιστώσες.
Οι κουκουλοφόροι θα ξαναχτυπήσουν σύντομα και θα είμαστε εδώ να κάνουμε πάλι κριτική για την παντελή αδιαφορία της κυβέρνησης. Ομοίως θα δούμε τις επόμενες ημέρες και το άλλο… δράμα, αυτό με τους μετανάστες. Μέσα σε μία μόλις ημέρα πάνω από 200 παράνομοι μετανάστες έφτασαν στα ελληνικά νησιά. Στην Κω, τη Σάμο, τη Γαύδο επικρατεί χάος και τις επόμενες ημέρες χιλιάδες θα έρθουν από τα τουρκικά σύνορα. Θα μπουν στην Ελλάδα και μετά με πλοίο της γραμμής θα έρθουν στην Αθήνα όπου για έξι μήνες είναι ελεύθεροι να κάνουν όπου και ό,τι γουστάρουν. Μην ξεχνάμε. Οι χιλιάδες μετανάστες θα γεμίσουν την Αθήνα και τα νησιά εν μέσω της καλοκαιρινής σεζόν κι ενώ περιμένουμε 25 εκατ. τουρίστες να μας δώσουν τον οβολό τους μπας και σωθεί η χώρα.
Αν δε θέλει να κάνει κάποιος μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας μετά τις 11 το βράδυ καλύτερα να το ξανασκεφτεί. Μεταξύ Σκύλλας μεταναστών και Χάρυβδης κουκουλοφόρων σίγουρα δεν είναι ό,τι πιο ασφαλές και πολιτισμένο για μια χώρα που θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή.
Τι κάνει η κυβέρνηση; Απολύτως τίποτε. Κολλημένη σε διατάξεις που απελευθερώνουν τρομοκράτες, σε νόμους που καταργούν φυλακές και βγάζουν έξω χιλιάδες κακοποιούς και σε τροπολογίες που μετατρέπουν τη χώρα σε ξέφραγο αμπέλι για να μπαίνει ο καθένας. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι έρχονται χιλιάδες μετανάστες, βασανισμένοι άνθρωποι, πολιτικοί πρόσφυγες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι μέσα σε δύο μήνες η κυβέρνηση με τη δήθεν ανθρωπιστική στάση της έστειλε μήνυμα στην Ανατολία λέγοντας: «Ελάτε ελεύθερα, δεν θα πάθετε τίποτε, θα σας ταϊσουμε, θα σας περιθάλψουμε και μετά… έχει ο Θεός σας».
Όταν είσαι στην αντιπολίτευση μπορείς να λες ότι θέλει γιατί δεν κοστίζει. Τις δύσκολες αποφάσεις άλλοι τις παίρνουν κι άλλοι χρεώνονται το πολιτικό κόστος. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας φαίνεται ότι δεν έχουν καταλάβει πως κυβερνούν. Πώς είναι ώρες ευθύνης για τους ίδιους και δεν πρέπει να αφήσει η κυβέρνηση το χρόνο να περάσει. Διότι θα είναι πολύ σοβαρό το τίμημα που θα πληρώσει η χώρα. Κι αν έχει αποφασίσει ο Τσίπρας να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία και να κάνει η Ελλάδα ένα restart τουλάχιστον μην το κάνει έχοντας δύο βόμβες έτοιμες να εκραγούν: Το μεταναστευτικό και τους κυκουλοφόρους. Τότε θα ζήσουμε μια εθνική τραγωδία τεραστίων διαστάσεων.ANTINEWS

No comments: