Friday, January 30, 2015

Ευ. Βενιζέλος: Βαριά ήττα για εμένα και το ΠΑΣΟΚ 30/01/2015

Ευ. Βενιζέλος: Βαριά ήττα για εμένα και το ΠΑΣΟΚ
30/01/2015
«Βαριά ήττα για το ΠAΣOΚ και για εμένα προσωπικά» αναγνώρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την κοινή συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.
Τον Μάιο πιθανότατα θα διεξαχθεί το συνέδριο του κόμματος. «Βαδίζουμε σε συνέδριο απροκατάληπτο με όλα τα θέματα ανοιχτά. Συμπεριλαμβανομένου φυσικά του θέματος της ηγεσίας», ανέφερε.
Ο κ. Βενιζέλος απέδωσε ευθύνες και στην κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου, την οποία χαρακτήρισε πρωτοφανή και μίζερη, υποστηρίζοντας ότι τα ποσοστά των δύο κομμάτων μπορεί να πολλαπλασιάζονταν και να δημιουργούσαν ένα πιο ελκυστικό περιβάλλον για την παράταξη.
Παράλληλα, είπε ότι «οι λεβέντικες προεκλογικές μεγαλοστομίες επαναλαμβάνονται με κεκτημένη ταχύτητα αντιπολίτευσης και όχι υπεύθυνης κυβέρνησης».
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι δεν εκτιμήθηκε η προσπάθεια ή θεωρήθηκε ότι ανήκει στο παρελθόν και πως ο λαός εκφράστηκε κατά τρόπο σαφή υπέρ μιας άλλης στρατηγικής αλλά και με τρόπο αντιφατικό γιατί εκφράστηκε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, υποστηρίζοντας ότι σχηματίστηκε μια κυβέρνηση αξιακής και πολιτικής τερατογέννεσης με κοινό παρανομαστή το αντιμνημονιακό μένος, «αλλά η πρώτη διεκδίκησή της είναι η παράταση του μνημονίου».
Υποστήριξε ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες επαναλαμβάνονται και εντείνονται μετεκλογικά «με μια εντυπωσιακή άνεση και προθυμία αυτοεγκλωβισμού της νέας κυβέρνησης στα όσα λέει και τα οποία οφείλει πλέον να προσπαθήσει να κάνει χωρίς άλλοθι».
Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ περιμένει πολιτικές πράξεις και για το λόγο αυτό «αποφύγαμε να σχολιάσουμε τα πρόσωπα που συγκροτούν την κυβέρνηση και ευρύτερα το μηχανισμό εξουσίας. Οι οιωνοί είναι ετερόκλητοι και αντιφατικοί».
«Η δική μας στάση θα είναι πάντα ουσιαστική, υπεύθυνη, ειλικρινής, εντεταγμένη στη εθνική στρατηγική που υπηρετούμε», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «δεν θα συμπράξουμε σε κανένα παλαιοκομματικό παιχνίδι σε σχέση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Άλλο θεσμική συναίνεση, άλλο προσωπικός καιροσκοπισμός και άλλο άγαρμπος εισοδισμός σε άλλους πολιτικούς χώρους».
Τα κριτήρια που θέτει το ΠΑΣΟΚ για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι συναίνεση, θεσμική διαφάνεια, προσωπική αξιοπρέπεια.
Επίσης, ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης για μετά το Πάσχα, τον Μάιο, όπως είπε, χωρίς να προσδιορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία. Επισήμανε ότι όταν γίνει το συνέδριο να υπάρχει ενδιαφέρον της κοινωνίας, να υπάρχει κοινωνικό και εθνικό ακροατήριο.
«Τα ΜΜΕ δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τις εσωτερικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι όμως αυτές οι δικές μας ημέρες» είπε. Τόνισε ότι πηγαίνουμε στο συνέδριο συντεταγμένα, ότι θα είναι συνέδριο ενότητας, συσπείρωσης, ριζικής ανανέωσης, δημοκρατικό, αυθεντικό, αντιπροσωπευτικό, χωρίς κόλπα και μηχανισμούς και γελοία τεχνάσματα του παρελθόντος.
«Βαδίζουμε ενωτικά αλλά όχι ατιμώρητα για αυτούς που έβλαψαν την παράταξη και τη χώρα» είπε και υπογράμμισε πως δεν θα ανεχθεί προσωπικές στρατηγικές και αποκλίσεις από τις στρατηγικές αποφάσεις.
«Το πραγματικό δίλημμα» σημείωσε, «είναι αν η παράταξη θα προσανατολιστεί προς τη δυναμική του μέλλοντος ή προς τη ρουφήχτρα του παρελθόντος», για να τονίσει ότι δεν θα αφήσει να γίνει η δεύτερη επιλογή.elzoni.gr

No comments: