Tuesday, January 20, 2015

Ξετυλίγεται το κουβάρι των «νονών» του Κορυδαλλού

Ξετυλίγεται το κουβάρι των «νονών» του Κορυδαλλού
20/01/2015
Ενώπιον της ανακρίτριας κατά της διαφθοράς βρέθηκαν οι έξι πρώτοι από τους 15 συλληφθέντες που φέρονται να μετέχουν στη μεγάλη εγκληματική οργάνωση που δρούσε με έδρα τις φυλακές Κορυδαλλού.
Στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ανακρίτρια και εισαγγελέας επέβαλαν την επιβολή χρηματικής εγγύησης 50.000 ευρώ και τον όρο της απαγόρευσης εξόδου στην πρώην σύζυγο του Παναγιώτη Βλαστού, στο σπίτι της οποίας βρέθηκε ποσό 332.000 ευρώ.
Οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν, μεταξύ των οποίων και οι γονείς του Γιάννη Σκαφτούρου, αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και την υποχρέωση εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση του αποκαλούμενου κυκλώματος νονών, η οργάνωση λειτουργούσε από το Μάιο του 2011 με κανόνες συνωμοτικότητας και με πολλαπλά μέτρα προστασίας.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα νήματα της μαφιόζικης οργάνωσης στις φυλακές του Κορυδαλλού φέρεται να είχε ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός, ο οποίος είχε εξασφαλίσει «εισιτήριο» να κυκλοφορεί ανενόχλητος στην πτέρυγα VIP, όπου κατά κανόνα κρατούνται κατηγορούμενοι για οικονομικά εγκλήματα, ενώ με την ανοχή επίορκων σωφρονιστικών υπαλλήλων απολάμβανε ιδιαίτερη μεταχείριση και προνόμια.
«Ο Π. Βλαστός δεχόταν επισκεπτήρια παράτυπα τόσο στον χώρο του Αρχιφυλακείου της Στ' Πτέρυγας (είναι η αποκαλούμενη VIP) όσο και εντός του κελιού του, όπου τον είχε επισκεφθεί μία φορά η Λίτσα Βλαστού, όπως και η δικηγόρος του, η οποία έκανε πολλά "ελεύθερα" επισκεπτήρια εντός του κελιού του Βλαστού, όπου συνευρίσκονταν ερωτικά» σημειώνεται στο Διαβιβαστικό της Αστυνομίας αποτυπώνοντας όσα συνέβαιναν στις φυλακές.
Βάσει της δικογραφίας, ο Παναγιώτης Βλαστός με την ανοχή έναντι αμοιβής επίορκων σωφρονιστικών υπαλλήλων απολάμβανε ιδιαίτερη μεταχείριση μέσα στις φυλακές. Άλλες φορές πάλι είχε απειλήσει σωφρονιστικούς υπαλλήλους, όταν κάποιος δεν του έκανε το χατίρι.
Ακόμη, αποκαλυπτική είναι η Ευαγγελία Βλαστού, γνωστή πλέον ως Λίτσα, η πρώτη ξαδέλφη του Παναγιώτη Βλαστού, η οποία μέσα από τις καταθέσεις και τις προανακριτικές απολογίες της στην Ασφάλεια ξεδιπλώνει όλη τη δράση του κυκλώματος μέσα και έξω από την φυλακή.
Την ίδια ώρα, ο πρώην υπουργός 'Αμυνας 'Ακης Τσοχατζόπουλος, κατηγορούμενος στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης για τη φερόμενη εμπλοκή του σε βομβιστικές επιθέσεις, σε βάρος του Γιάννη Σμπώκου, με τον οποίο κρατείται στην ΣΤ' Πτέρυγα των φυλαγών Κορυδαλλού, υποστηρίζει ότι «δεν με αφορούν όσα ακούγονται».
Ο καταδικασμένος πρώην υπουργός «βλέπει» πολιτική σκοπιμότητα στα περί εμπλοκής του στο κύκλωμα Βλαστού. «Όπως στις 6 Μάιου του 2012 η κυβέρνηση Παπαδήμου προκήρυξε εκλογές και την επομένη ημέρα με συνέλαβε θεαματικά στο σπίτι μου, έτσι και σήμερα, λίγες μόλις ημέρες προ των εκλογών η απερχόμενη κυβέρνηση της "ανίερης" συμμαχίας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ευρισκόμενη σε πλήρη αδυναμία να ακυρώσει την ερχόμενη Αλλαγή, αναζητά και πάλι θεαματικές εκλογικές και πολιτικής σκοπιμότητας πρωτοβουλίες της τελευταίας στιγμής, με εμένα στο επίκεντρο, για να ανατρέψει υπέρ της το κλίμα», αναφέρει σε ανακοίνωσή.
«Όσα ακούστηκαν δεν με αφορούν. Τα καταγγέλλω ευθέως ως ανυπόστατα, κατασκευασμένα και «λόγια του αέρα» που εξυπηρετούν εφήμερους πολιτικούς σκοπούς…», σημειώνει.elzoni.gr

No comments: