Saturday, January 10, 2015

Προβάδισμα στους νέους έδωσε ο Γ. Παπανδρέου

Προβάδισμα στους νέους έδωσε ο Γ. Παπανδρέου

Την ανάδειξη νέων ανθρώπων αλλά και στελεχών που είχαν ήδη λάβει το βάπτισμα του πυρός διεκδικώντας βουλευτικές έδρες στις διάφορες εκλογικές περιφέρειες επιδιώκει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο Γ. Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος σε Αχαΐα και Β' Αθήνας. Στη Λάρισα ο Φ. Σαχινίδης, στη Β' Αθήνας ο Θ. Μωραΐτης
Ο Γ. Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος σε Αχαΐα και Β' Αθήνας. Στη Λάρισα ο Φ. Σαχινίδης, στη Β' Αθήνας ο Θ. Μωραΐτης
Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών είχε ζητήσει από τους στενούς συνεργάτες του, που ανέλαβαν εν συνεχεία το «σκανάρισμα» των υποψηφίων, να δοθεί προτεραιότητα σε ανθρώπους που ανήκουν στις νεότερες γενιές και θέλουν να συστρατευθούν σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία. Αν και το Επικρατείας οι επιτελείς του επιχειρούν να το κρατήσουν επτασφράγιστο μυστικό, εντούτοις λέγεται ότι έγινε κρούση από τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου στο ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη να κατέλθει με το Κίνημα - ο κ. Κακλαμάνης ωστόσο με χθεσινή δήλωσή του ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι υποψήφιος (ούτε με το ΠΑΣΟΚ) σε αυτές τις εκλογές και ότι θα συμβάλει αποφασιστικά μετά τις εκλογές για την επανένωση της παράταξης.
Δεν θα είναι επίσης υποψήφιοι σε αυτές τις εκλογές δύο κορυφαία στελέχη, ο Δημήτρης Ρέππας και ο Χάρης Καστανίδης, αν και με δημόσιες παρεμβάσεις τους τάχθηκαν υπέρ του εγχειρήματος Παπανδρέου - μάλιστα ο κ. Ρέππας ανέλαβε ρόλο-κλειδί για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων του νέου κόμματος.
Στη Β' Αθήνας θα είναι υποψήφιος ο μέχρι τώρα βουλευτής Αιτωλοκαρνανίας, Θάνος Μωραΐτης καθώς και ο πρώην βουλευτής, Μιχάλης Καρχιμάκης, το πρώην στέλεχος της Νεολαίας, δικηγόρος, Γεωργία Γεωργίου κ.ά. Στην Α' Αθήνας κατεβαίνει με το Κίνημα Παπανδρέου ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Αηδόνης (εξελέγη στη Δράμα), ο Κώστας Μπάστας (πρώην στενός συνεργάτης της Αννας Διαμαντοπούλου), ο Π. Παπαχατζής (προερχόμενος από το δίκτυο αυτοοργάνωσης) κ.ά.
Στην περιφέρεια Αττικής θα είναι υποψήφιος ο Παντελής Ασπραδάκης, ο οποίος είχε διεκδικήσει βουλευτική έδρα και στις προηγούμενες εκλογές, ο αντιδήμαρχος Παλλήνης, Σταύρος Δρούγκας κ.ά.
Στη Β' Πειραιά θα κατέλθει για πρώτη φορά ο γιος του Γιάννη Διαμαντίδη, Δημήτρης, ενώ ο Γρηγόρης Νιώτης προτιμά να δώσει τη μάχη για το Κίνημα χωρίς να είναι υποψήφιος. Στο Ηράκλειο θα κατέλθει ο Φρ. Παρασύρης, ο γιος του πρώην βουλευτή, Μανόλη Στρατάκη, Χρήστος, ο Γ. Παπαδάκης, ο πρώην γενικός γραμματέας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Π. Τζωρτζάκης κ.ά.
Στη Λάρισα παρόλο που συζητήθηκε να κατέλθει στο Επικρατείας για να έχει ως εκπρόσωπος Τύπου άπειρες εμφανίσεις, παραμένει ο Φίλιππος Σαχινίδης, στην Εύβοια, ο Συμεών Κεδίκογλου, στην Αιτωλοκαρνανία ο Ανδρέας Μακρυπίδης και ο Νίκος Σώκος (γιος του πρώην δημάρχου Αγρινίου), ενώ ερωτηματικό παρέμενε μέχρι αργά χθες το απόγευμα αν θα δεχόταν την κάθοδο με το Κίνημα ο Μάρκος Μπόλαρης.
Στο Επικρατείας θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφιος ο Ηλίας Κικίλιας (πρώην πρόεδρος του ΟΑΕΔ), ενώ ο Γ. Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος στην Αχαΐα και στη Β' Αθήνας.
ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ

No comments: