Thursday, January 29, 2015

Σαμαράς: Δεν είχα πρόθεση να μην παραδώσω στον Αλέξη Τσίπρα

Σαμαράς: Δεν είχα πρόθεση να μην παραδώσω στον Αλέξη Τσίπρα

Στη διάψευση των κατηγοριών που ακούστηκαν εναντίον του ότι δνε θέλησε να παραδώσει στο νέο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, προχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς, στην πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ, μετά τις εκλογές. Εξέφρασε εκ νέου τους φόβους της ΝΔ που είχαν εκφραστεί και προελογικά για τους κινδύνους από την ακύρωση συμφωνιών όπως με τη Cosco και τη ΔΕΗ, ενώ σημείωσε ότι η ΝΔ θα συναινέσει με όποια μέτρα της νέας κυβέρνησης συμφωνεί.

Σαμαράς: Δεν είχα πρόθεση να μην παραδώσω στον Αλέξη Τσίπρα
Ο κ.Σαμαράς είπε ότι το γεγονός ότι τηλεφώνησε το βράδυ των εκλογών στον κ.Τσίπρα για να τον συγχαρεί, αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση εκ μέρους του να μην παραστεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να παραδώσει στο νέο πρωθυπουργό, αλλά έτσι συμφωνήθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Εστρεψε τα πυρά του εναντίον όσων έσπευσαν να τον κατηγορήσουν, λέγοντας ότι γνωρίζουν ότι όλα αυτά είναι ψέμματα και υποστήριξε ότι δεν είχε ενημέρωση για την ακριβή ώρα που θα πήγαινε ο κ.Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου και ότι δεν είχε καμμία πρόθεση να μην παραβρεθεί για να παραδώσει την πρωθυπουργία.
Είπε ακόμη ότι η ΝΔ, παρόλο που έχασε τις εκλογές, δεν έχασε την εκλογική της δύναμη και πρόσθεσε ότι αν είχε κερδίσει στις εκλογές θα είναι προχωρήσει στο δρόμο της ανάπτυξης και θα είχε κλείσει ταχύτερα τη συμφωνία με τους δανειστές.
Ο κ. Σαμαράς είπε ότι η ΝΔ θα ασκήσει εποικοδομητική αντιπολίτευση και σημείωσε ότι πρώτος στόχος της παραμένει η στήριξη της μεσαίας τάξης.
Ανακοίνωσε ακόμη ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης θα προταθεί αντιπρόεδρος της Βουλής, ενώ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Γιάννης Βρούτσης. Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος έχει ήδη οριστεί ο Κώστας Καραγκούνης.

No comments: