Friday, January 16, 2015

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας και η Εξουσία

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας και η Εξουσία

«Αλλάζουμε την Ευρώπη, καταργούμε τη λιτότητα,τέλος στα μνημόνια. Θα βαράμε τα νταούλια και οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλη».

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
Καταρχήν καμία χώρα της Ευρώπης δεν έχει ερωτηθεί, εάν επιθυμεί να ακολουθήσει το Νέο Υπαρκτό Σοσιαλισμό του Σύριζα. Μέχρι σήμερα κανείς Ευρωπαίος δεν έχει δηλώσει σύμμαχος του Ελληνικού σοσιαλιστικού μορφώματος με τις 15-20, άνευ συνισταμένης, συνιστώσες.
Ο κ. Τσίπρας βρέθηκε αρχηγός, της (Απ)αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, εξαιτίας της μετανάστευσης της μεγάλης πλειοψηφίας των οπαδών του ΠΑΣΟΚ.

Όταν το κραταιό κίνημα των Παπανδρέου ανακάλυψε, ότι, ούτε Λεφτά ούτε Δανεικά υπάρχουν, τα στίφη των συνδικαλιστών και κρατικοδίαιτων του δημοσίου έσπευσαν να εγκαταλείψουν το σκάφος που βούλιαζε. Όταν ο αναμάρτητος Σύριζα αρνείται, να συνεργασθεί με διεφθαρμένα κόμματα και ηγέτες, θέλω να υπενθυμίσω στον κ. Αλέξη, ότι περίπου το 80% των οπαδών του έχουν, ως πρώην Πασόκοι, καταληστέψει το κράτος και τα ταμεία των ασφαλισμένων. Συνεπώς, οι Συριζαίοι καλά θα κάνουν να κοιτάξουν στον καθρέφτη, όταν μιλούν για διαφθορά.

Η πολυφωνία στον συρφετό του Σύριζα μπορεί να οδηγήσει σε εθνική συμφορά. Όσο, και αν προσπαθεί ο κ. Τσίπρας, να καθησυχάσει τους δανειστές μας, ότι «η Ελλάδα Μου» (πιστεύει αλήθεια, ότι η Ελλάδα, του ανήκει;) δεν θα «Ζημιώσει την Ευρώπη», είναι προφανές, ότι δεν μπορεί να ελέγξει τις Νεοσταλινικές φράξιες, που ποντάρουν στην μετεμψύχωση του υπαρκτού σοσιαλισμού. Ο κίνδυνος για κάποιο «Ατύχημα», δηλαδή να βρεθούμε εκτός Ευρωζώνης, είναι υπαρκτός.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο εκείνοι, που θα γιορτάσουν την ηρωική μας έξοδο, εκτός από τους Λαφαζάνηδες και Σια, θα είναι και οι Αλβανοί, Σκοπιανοί, Βούλγαροι και Τούρκοι γείτονές μας. Μπράβο στους Έλληνες! Αυτό θα πει λεβεντιά!

Συνήθως, εκείνοι που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν μια χώρα, έχουν κάποια προσόντα, μόρφωση, παιδεία, διανόηση, ευγένεια, αγωγή και σεβασμό για αντιπάλους, εντός και εκτός της πατρίδας τους. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει κανένα από αυτά τα προσόντα. Επιπλέον συμπεριφέρεται, ως πολιτικός και κοινωνικός τρομοκράτης, δημαγωγός, χυδαίος, υβριστής, ψεύτης και συκοφάντης. Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι, ηγέτες και πολιτικοί, έχουν υποστεί επανειλημμένως τη λοιδορία του κ. Αλέξη.

Η έλλειψη παιδείας είναι ίσως το σοβαρότερο ελάττωμα του κ. Τσίπρα. Είναι η αιτία της αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς του. Πιστεύει, ότι είναι δικαίωμά του, να αγνοεί και να περιφρονεί τους νόμους, να σπιλώνει, να πετάει λάσπη, να παροτρύνει τραμπούκους του Σύριζα σε καταλήψεις πανεπιστημίων και βανδαλισμούς εργαστηρίων και αιθουσών και να υπόσχεται αδιάντροπα, ότι θα καταργήσει το νόμο της υπουργού παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου (ο καλύτερος νόμος της τελευταίας 50ετιας),ο οποίος ψηφίστηκε από το 5/6 της βουλής.
Το επόμενο βήμα θα είναι το κάψιμο βιβλίων, που δεν αρέσουν στους ηγέτες του ελληνικού υπαρκτού σοσιαλισμού ή γκεμπελισμού;

Όσοι πιστεύουν, ότι ο κ. Τσίπρας θα τηρήσει την υπόσχεσή του για κατάργηση της λιτότητας, τους παραπέμπω στο «Λεφτά Υπάρχουν», του κ. Γιώργου Παπανδρέου. Όπως δεν υπήρχαν τότε, δεν υπάρχουν και σήμερα.

Επίσης, όσοι πιστεύουν, ότι, όποιο κόμμα και αν κερδίσει, τα πράγματα δεν πρόκειται να γίνουν χειρότερα, έχουν λάθος. Θα γίνουν πολύ χειρότερα, αν βρεθούμε εκτός Ευρωζώνης, και
Ανάδελφοι (κατά τον Κ. Σαρτζετάκη).

Ο κ. Μανώλης Γλέζος προτείνει σε περίπτωση, που ο Σύριζα δε μπορεί, να σχηματίσει κυβέρνηση, αλλεπάλληλες εκλογές (κάθε 40 μέρες;), ωσότου επιτευχθεί αυτοδυναμία. Τι καλά!
Συζήτηση, ανάπαυση, αργία και απεργία.

Στις εκλογές του Μάη 2012, κατέβηκαν κάπου 20 με 25 κόμματα. Αποτέλεσμα, το 16% των ψηφοφόρων δεν εκπροσωπήθηκε στη Βουλή. Αιτία; H φιλοδοξία,να είναι κανείς «κ. Πρόεδρος», όπως π.χ. ο κ. Κουβέλης, έστω και με 0,2%.

Ποιόν να ψηφίσουμε; «Δεν ξέρω. Θα προτιμούσα, όμως, κάποιο κόμμα που έχει μεγάλη πιθανότητα να μπει στη βουλή, φιλικό προς την Ευρώπη, μεταρρυθμιστικό-αντιπελατειακό.

Καλή φώτιση και καλή τύχη!

Βασίλειος Θ. Δούμας, Ομότιμος Καθηγητής, Μedical College of Wisconsin


Πηγή: http://www.skai.gr/news/opinions/article/273291/o-k-alexis-tsipras-/#ixzz3P1C43pU0
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

No comments: