Tuesday, February 16, 2010

Αιφνιδίασαν και αφόπλισαν αστυνομικούς και αφόπλισαν αστυνομικούς




Αιφνιδίασαν και αφόπλισαν αστυνομικούς

Προβληματισμό στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προκαλεί το επεισόδιο που έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Καθαράς Δευτέρας στο Μαρούσι, όταν άγνωστοι ένοπλοι αιφνιδίασαν και αφόπλισαν αστυνομικούς.

Οι δύο αστυνομικοί, που ήταν πλήρωμα περιπολικού, εντόπισαν τρία άτομα πεζά και ένα ύποπτο όχημα, μάρκας Peugeot και χρώματος ασημί, να κινούνται ύποπτα έξω από την Εφορία Αμαρουσίου, επί της λεωφόρου Κηφισίας 32.

Οι άνδρες της αστυνομίας κατέβηκαν από το περιπολικό και επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο στους υπόπτους, οι οποίοι όμως ήταν οπλισμένοι και πρόλαβαν και αντέδρασαν.

Οι άγνωστοι δράστες ξάπλωσαν τους αστυνομικούς στο οδόστρωμα, τους αφαίρεσαν τον υπηρεσιακό οπλισμό και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα και κατάφεραν να εξαφανιστούν.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. και ξεκίνησε επιχείρηση καταδίωξης. Λίγα λεπτά αργότερα, μια μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ με δύο επιβαίνοντες εντόπισε το ύποπτο Peugeot να κινείται επί της λεωφόρου Κηφισίας 178.

Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να το σταματήσουν για έλεγχο, ο οδηγός όμως ανέπτυξε ταχύτητα και ένας εκ των επιβαινόντων πυροβόλησε εναντίον τους. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. δεν τραυματίστηκαν, έχασαν όμως τα ίχνη των υπόπτων.

Στις πρώτες καταθέσεις που έδωσαν στους συναδέλφους τους, οι αστυνομικοί που αφοπλίστηκαν είπαν ότι οι δράστες μιλούσαν σπαστά ελληνικά.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι κανένας από τους αστυνομικούς δεν συγκράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του ύποπτου οχήματος.

Στις έρευνες συμμετέχει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και ενδεικτικό της σοβαρότητας της υπόθεσης είναι ότι από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρέθηκε ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας.


1 comment:

lornion said...
This comment has been removed by the author.