Wednesday, February 17, 2010

«Η κατάσταση άλλαξε»
Ανατροπή του συναινετικού κλίματος μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ φέρνει η Εξεταστική

Eurokinissi
Τα πράγματα σήμερα δεν είναι εκεί που ήταν στο εγγύτερο παρελθόν, λέει πλέον η Ρηγίλλης
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Προηγούμενο άρθρο:
Τον πόλεμο στην κυβέρνηση ετοιμάζεται να κηρύξει η ΝΔ με αφορμή την οικονομία (17/2/2010)
Η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων ανέτρεψε τη συναινετική διάθεση που υπήρχε, ως προς τα θέματα της οικονομίας, μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτό έγινε φανερό και από τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, η οποία διεξήχθη σε κλίμα εντελώς διαφορετικό από το τελευταίο τετ-α-τετ που είχαν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί στις αρχές Φεβρουαρίου.

«Τα πράγματα σήμερα δεν είναι εκεί που ήταν στο εγγύτερο παρελθόν, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνάντησης των δύο αρχηγών» τονίζει η Ρηγίλλης.

Ο κ. Σαμαράς, σε δηλώσεις του από τη Ρηγίλλης, μετά το πέρας της συνάντησης, άσκησε κριτική σε πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης, την κατηγόρησε ότι σε μία κρίσιμη περίοδο στέλνει αντιφατικά μηνύματα στο εξωτερικό, όπως με τις δηλώσεις Παπακωνσταντίνου περί Τιτανικού και ζήτησε από τον πρωθυπουργό εάν πρόκειται να λάβει πρόσθετα μέτρα, να τα λάβει τώρα πριν τα επιβάλλουν οι Βρυξέλλες στις 16 Μαρτίου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία που προωθεί η κυβέρνηση θα τραυματίσει περαιτέρω την εικόνα της Ελλάδας, βγάζοντας προς τα έξω διάφορα πράγματα, και πρόσθεσε ότι ο ίδιος «θα βάλει πλάτη» για τη χώρα στη συνάντηση που θα έχει στις 25 Φεβρουαρίου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο.

Τέλος, έγινε γνωστό πως ο Πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε στον πρωθυπουργό δέσμη αναπτυξιακών μέτρων, με χαμηλό ή μηδενικό δημοσιονομικό κόστος.

No comments: