Tuesday, February 23, 2010

Σημείο τριβής......

Σημείο τριβής η εξεταστική για την oικονομία

NAFTEMPORIKI.GR Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010 15:34
Τελευταία Ενημέρωση : 23/02/2010 16:13

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο με αφορμή τη χθεσινοβραδινή κατάθεση στη Bουλή από το ΠΑΣΟΚ της πρότασης σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία. Έντονα αντιδρά η ΝΔ, κάνοντας λόγο «για κραυγαλέα μεθόδευση». «Η υποκρισία έχει τα όριά της», απαντά το ΠΑΣΟΚ.

Π. Παναγιωτόπουλος: Μεθοδευμένη προσπάθεια συσκότισης και απόκρυψης της αλήθειας

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος μίλησε για «μεθοδευμένη προσπάθεια συσκότισης και απόκρυψης της αλήθειας για την εξέλιξη των πραγματικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας» - μεθόδευση που όπως υπογράμμισε, «είναι κραυγαλέα από το γεγονός ότι περιορίζει την έρευνα στο διάστημα 2004-2009» [Βλέπε άρθρο] .

Έκανε επίσης λόγο για στοχευμένη προσπάθεια επίθεσης κατά των πολιτικών αντιπάλων του ΠΑΣΟΚ και για Εξεταστική Επιτροπή πολιτικής σκοπιμότητας και κομματικής μισαλλοδοξίας, τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ, με την πρότασή του αυτή, αποδεικνύεται κατά πολύ κατώτερο των περιστάσεων.

«Η αλήθεια δεν τεμαχίζεται. Δεν αποκρύπτεται. Δεν συσκοτίζεται. Όλη η αλήθεια, λοιπόν, για τις εξελίξεις στην Ελληνική οικονομία, από το 1981 μέχρι και σήμερα. Να μην μείνει τίποτα στο σκοτάδι», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι η ΝΔ προχωρά στην κατάθεση πρότασης από τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών «για μια αυθεντική, γνήσια, ουσιαστική Εξεταστική Επιτροπή, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις και διατάξεις, η οποία θα ερευνήσει όλο το χρονικό διάστημα από το ’81 μέχρι σήμερα». Παράλληλα κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των άλλων κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, να υπερψηφίσουν την πρόταση, που θα καταθέσει εντός των ημερών η ΝΔ.

ΠΑΣΟΚ: Σε απόλυτο πανικό η ΝΔ

Χρ. Παπουτσής: Σε απόλυτο πανικό η Ν.Δ.

«Φαίνεται ότι η ΝΔ βρίσκεται στον απόλυτο πανικό και έχει τρομοκρατηθεί από το περιεχόμενο της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής», σημείωσε από την πλευρά του ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής.

«Η ουσία είναι μία», τόνισε και συνέχισε: «Από τη στιγμή που δίνουμε μια μεγάλη μάχη για το μέλλον της χώρας, για να βγει από την οικονομική κρίση, τη στιγμή που ζητάμε από τον ελληνικό λαό να κάνει νέες θυσίες για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της χώρας και να βγούμε από το αδιέξοδο, που μας οδήγησε η ΝΔ, ουδείς μπορεί να δεχθεί τους υπεύθυνους, που δρομολόγησαν αυτή την κατάσταση, είτε να λουφάζουν, είτε να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Κάνοντας λόγο για στοιχεία «που αμφισβητούνται έντονα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπήκαι την Επιτροπή Ανεξάρτητων Εμπειρογνωμόνων», ο κ. Παπουτσής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Νομίζω, ότι κάπου και η υποκρισία έχει τα όριά της».

Ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ δέχεται τη διεύρυνση της έρευνας της Επιτροπής πριν το 2004, ο κ. Παπουτσής απάντησε: «Δεν είναι θέμα να δεχθούμε εμείς. Σημασία έχει η ΝΔ να αποφασίσει να πει στον ελληνικό λαό ότι η απογραφή, που έκανε το 2004, ήταν μια απογραφή φιάσκο, μια απογραφή - μαϊμού με την οποία αξιοποίησε στοιχεία, με βάση τα οποία κυβέρνησε τη χώρα επί πεντέμιση χρόνια».

Απέρριψε για άλλη μια φορά τα περί ρεβανσισμού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, τονίσε ότι πρόκειται για ζήτημα διαφάνειας [Βλέπε άρθρο] .

«Οφείλουμε μια απάντηση στον ελληνικό λαό και τους Ευρωπαίους εταίρους για το τι ακριβώς συνέβη και ποιος είναι υπεύθυνος γι αυτή την κατάσταση» επέμεινε ο κ. Πεταλωτής.

«Δεν κουκουλώνουμε, δεν συγκαλύπτουμε, δεν αποκρύπτουμε, λέμε την αλήθεια και ζητάμε την αλήθεια» σημείωσε.

Πάντως, αν και σε προγενέστερες δηλώσεις του είχε εμφανιστεί ανοιχτός στην έρευνα σε βάθος χρόνου, μιλώντας στο ρ/σ Κανάλι 1, σημείωσε: «Εάν φθάσουμε να μιλάμε από το 1981 και μετά έχουμε χάσει και το στόχο αυτής της Εξεταστικής Επιτροπής. Και είναι σαφές ότι είναι προφάσεις εν αμαρτίαις αυτά της Ν.Δ. Εδώ μιλάμε για μια συγκεκριμένη τακτική που επεδείκνυε η ελληνική πολιτεία με τη διακυβέρνηση της Ν.Δ. Αυτή η συγκεκριμένη τακτική είναι που μας έφερε σ΄ αυτή την κατάσταση, γι αυτήν εγκαλούμαστε ούτως ή άλλως και από την Ε.Ε. Αν αρχίσουμε να ψάχνουμε από καταβολής ελληνικού κράτους ποιος παραποιούσε στοιχεία, ή πώς μπήκαμε στην Ο.Ν.Ε. ή οτιδήποτε άλλο, όταν έχει αποδειχθεί ότι μπήκαμε με το σπαθί μας, τότε χάνουμε το πραγματικό νόημα».

Ευ. Βενιζέλος: Αναγκαία η λήψη νέων μέτρων

Σχολιάζοντας το ζήτημα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως «σημασία δεν έχει να αντιδικούμε σε κομματικό επίπεδο, αλλά να πάρουμε τις μεγάλες και γενναιόψυχες πρωτοβουλίες για υπέρβαση της κρίσης».

«Δεν θέλουμε να οδηγηθούμε σε αδιέξοδο και να καταλογίσουμε τις ευθύνες εκεί που ανήκουν, δηλαδή στην προηγούμενη κυβέρνηση», πρόσθεσε και διευκρίνισε: «Θέλουμε να αποφύγουμε το αδιέξοδο, και κινούμαστε συντονισμένα και υπεύθυνα ως οικονομία και ως έθνος».

Δεν θα λάβει μέρος στην Εξεταστική ο ΛΑΟΣ

Γ. Καρατζαφέρης: Δεν θα λάβουμε μέρος στην Εξεταστική

Δεν θα λάβει μέρος στην Εξεταστική για την οικονομία ο ΛΑΟΣ, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Ο ΛΑ.Ο.Σ δεν πρόκειται να συνδράμει σε αυτή τη προσπάθεια των δύο μεγάλων κομμάτων να ευτελίσουν εντελώς την πολιτική ιστορία των τελευταίων ετών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα λάβουμε μέρος», πρόσθεσε και υπογράμμισε: «Ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν θα στείλει εκπρόσωπό του στην Εξεταστική Επιτροπή».

«Είναι ντροπή και μόνο που το σκέπτονται. Πιστεύω ότι εφόσον το θέμα έχει πάει στη δικαιοσύνη και το αναλύει ο Εισαγγελέας, έπρεπε να περιμένουν», κατέληξε ο κ. Καρατζαφέρης.

No comments: